Bravida leverer gass- og trykkluftsystemer til norske sykehus

Magnus Rosén, forvalter i Impact Fund og Marko Rado, nestleder i fondet.

FNs klimapanel viser tydelig det presserende behovet for å bevege seg mot langsiktig bærekraft og begrense global oppvarming.

Nå lanseres Impact Fund, et høyavkastningsfond som finansierer utvalgte selskapers ønske om å drive bærekraftig drift og prosjekter.

Mer informasjon om Impact Fund

I dag jobber mange selskaper aktivt med bærekraft, men det er ikke nok. Magnus Rosén, forvalter i Effektfondet, mener en viktig vei videre er å øke bevilgningene til bærekraftige prosjekter og aktiviteter, men redusere den for fossilnæringen og stille krav til byggenæringen.

– Byggebransjen står for cirka 38 % av de globale karbondioksidutslippene. Å hjelpe selskaper som ønsker å endre dette og handle bærekraftig gjennom nødvendig finansiering er avgjørende for fondet, selv om det bare er en dråpe i bøtta, sier han.

Bærekraftige obligasjoner skal finansiere prosjekter og aktiviteter med positiv innvirkning på miljø og samfunn og på sikt også klima.

– Fondet investerer i selskaper med langsiktige og ansvarlige eiere som ønsker å være med på å fremme bærekraftig utvikling, sier Magnus.

Det skjer gjennom obligasjonslån

Fondet følger FN-støttede PRI-retningslinjer og vurderer de 17 Global Sustainability Goals, hvorav en utvalgt gruppe av disse tildeles som bærekraftige samfunn og energi, likhet og velvære. Alle investeringer følger ESG-praksis.

Investeringer gjøres gjennom obligasjoner til store selskaper, fortrinnsvis børsnoterte, hvor kapitalen skal brukes i bærekraftige prosjekter og drift. Dersom selskapene ikke overholder lånevilkårene, må lånene tilbakebetales eller eierandelen selges, sier Marko Rado, fondets underdirektør.

Marko opplyser at fondet handles på alle fondsplattformer og gjennom PAM Capital, som er forvaltningsselskapet. Fondet har relativt løse investeringsregler når det kommer til rating, men ikke når det gjelder selskapers ambisjoner om å bidra til bærekraft!

– Impact Fund er åpent for alle som leter etter et bærekraftig investeringsalternativ hvor intensjonen er å investere for fremtiden, avslutter han.

Lær mer om PAM Capital

Historiske forvaltningsresultater er ingen garanti for fremtidig avkastning og pengene investert i fondet – etter at investorene har lest fondsreglene – kan både øke og synke i verdi og det er ikke sikkert at den investerte kapitalen vil bli gjenvunnet.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.