M: Senter antyder strandbeskyttelse – Nyheter (Ekot)

Da de tre partiene Sp, De Grønne og Senter la frem sin enighet fredag, var den såkalte utsettelsen av lovrådet ennå ikke klar, det vil si fremleggelsen av lovforslaget om saken.

Den ble først sendt senere på ettermiddagen.

Det er etter å ha lest denne henvisningen at Moderaterna derfor mener at forespørslene fra Senteret har viket for de Grønne.

– Vernet av stranda vil bli vesentlig styrket. Det blir vanskeligere å bygge nær vann i Sverige. Han sa dermed gratis fra seg forhandlingsposisjonen, og vitner om den svært svake forhandlingsposisjonen Senterpartiet har hatt fra starten, gitt de politiske vinklingene det har malt seg inn i. Miljøpartiet De Grønne kunne hente hjem en jordskredsseier i denne saken.

Ikke overraskende tolker ikke Senteret innholdet i strandvernavtalen på samme måte. Kristina Yngwe (C) er leder av Riksdagskomiteen for miljø og landbruk. Han avviser påstanden om at fylkeskommunene effektivt vil styrke strandvernet ved hjelp av avtalen.

– Det stilles sterkere krav til fylkesnemndene, det kreves høyere verdier for miljø og allmennhet enn for strandvern. Dette gir fylkeskommunene mulighet til å innføre strandvern, men ikke utvide. Det virker litt for moderatene at dette blir veldig enkelt for fylkesnemndene å gjøre, men det er det virkelig ikke, sier Kristina Yngwe (C).

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.