Norsk skidledare i tårar när Therese Johaug landade i Kina

– Det är länge sedan jag var så glad som jeg er i dag. Jeg er bare lettad over att at the har landat på kinesisk mark. Nu ser jeg fram emo att komma i gång, sier Ole Morten Iversen.

Han trodde selv att han skulle bli smittad och inte kunna åka till OS.

Da hadde han fire timer i samme bil som trenerkollegan Arild Monsen fra treningslägret i Italia til flyplassen i München. Monsen hadde sedan testat positivt på flyplassen Gardemoen i Oslo.

Kort senere åkte tre åkare dit på laveret i Italien: Anne Kjersti Kalvå, Simen Hegstad Krüger eller Heidi Weng testade alla positivt.

– Nu rasar alt, nu åker vi dit allihop. Det gikk svarta tankar genom hovedet, men sedan må man kavla opp ermarna og gjøre det man kan gjøre, sier Ole Morten Iversen.

Den största utfordringen Han, er at du føler deg selv om at du synes du kan påvirke situasjonen, uten å gjøre det beste av den.

Smittutbrottet tvingade det norske laget att senarelägga resan till Kina. Dette kom damlaget først på onsdagen.

– Det var en chock når beskjeden kom. Hvorfor skulle det ske just nu? Det har påvirket oss veldig, med testing og logistikk og med å flytte saker, sier den norske langlandslagschefen Espen Bjervig.

Therese Johaugs OS-opplasting har inte vært optimal.

Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Medan Frida Karlsson – Therese Johaugs troligen värsta konkurrent – trener på OS-banan i snart en uke, har den 33-årige norskan tvingats fortsette sine forberedelser på høy høyde i Italia.

Hvordan påvirker Johaugs muligheter i det første OS-loppet, skiathlon 15 kilometer som avgörs på lørdag?

Det här är ingen oppladdning vi skulle ha valt frivilligt, menar båda de norska tränarna.

– Vi får ett par dager på banorna. Det er veldig hårda banor, men de er letta å lære å kjenne og ikke skidteknisk vanskelig, sier landslagschefen Espen Bjervig.

Svenska Ebba Andersson har fundert en hel del på hva pandemin stiller til med i hennes sport. Han har tenkt tanken at det kanskje er bedre å skjuta OS på fremtiden.

– Det begynte når jeg hørte om kompisen som hadde testat positivt uten å ha egentlig et symptom. Og som kommer alle fall som drabbade Norge og som er kopplade till idrottsvärlden. Når inte ens personer er ekstremt forsiktige, når de ikke har noe å falle, så känner man at det er orättvist. Og spørsmålet er om det virkelig er relevant med OS når ingen har mulighet for å starte, sier Ebba Andersson.

– Men nu är det som det är och jag er i alla fall glad att jag är här på plats, påpekar hon.

Den norske landslagschefen Bjervig har ställt samma fråga till sig själv många gånger.

– Är man etterklok kan man si att OS borde ställts sin. Og jag tror at om de fleste for ett halvår sedan hadde kjent till att omikron skulle härja nu, så skulle OS ha ställts in. Men at göra det vid jul var for sent og nu er vi her.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *