Norsk prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsfest er avbrutt

Prinsesse Ingrid Alexandra (17) er den første datteren til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Den unge prinsessen blir på sin side den første regjerende dronningen i Norge på 600 år. Sist dette skjedde var i middelalderen, da dronning Margareta (1389-1412) regjerte over Norge, Danmark og Sverige.

Fredag ​​21. januar 2022 fyller Ingrid Alexandra og hun blir voksen – noe som ville bli feiret på en stor måte. Men nå varsler den norske regjeringen at feiringen de hadde planlagt blir utsatt på grunn av pandemisituasjonen.

«Utsettes dessverre»

«Siden prinsessen er arving til tronen, er hennes offisielle dag en viktig dag i norsk historie. Dessverre må den offisielle feiringen av dagen utsettes på grunn av kronesituasjonen «, skriver regjeringen i en melding.

I tillegg heter det at regjeringen planla en gave til prinsessen var en festmiddag på det nye biblioteket til Osolo Deichman Bjørvika torsdag 20. januar – det var ventet bred deltakelse fra hele landet.

Statsministerens ord

Statsminister Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse om kronens situasjon denne uken.

Foto: Heiko Junge / TT NYHETSBYRÅ

Statsminister Jonas Gahr Støre sier i pressemeldingen:

– Regjeringens dag er en stor begivenhet i alle unges liv. Det gjelder ikke minst en tronfølger som skal representere Norge og det norske folk. Jeg gledet meg til å feire prinsesse Ingrid Alexandra på hennes offisielle dag, men dessverre gjør smittesituasjonen det umulig nå. Jeg håper fortsatt han får en fin fest med sine kjære.

Dagens offisielle feiring, gallamiddagen på slottet som skulle finne sted 21. januar inklusive, vil bli utsatt til smittesituasjonen «vil gjøre det forsvarlig med store begivenheter».


FOR Å VITE MER: Mette-Marits datter blir historisk i kongefamilien

Kjenner du den norske kongefamilien?

Kjenner du den norske kongefamilien?

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.