Lucid Air kommer til Europa i juni

Foto: skinnende motorer

Den dyre, raske og amerikanske elbilen Lucid Air er nå svært nær lansering i Europa. De første bilene kommer til Europa i juni. I tillegg er det snakk om en ny toppversjon med tre motorer og rundt 1.600 hestekrefter.

Den amerikanske elbilprodusenten har startet sakte. I mars ble det kjent at produksjonsmålet skulle reduseres fra 20.000 biler for hele året til 12.000-14.000 produserte biler. Men det stopper ikke utfordreren Tesla fra å sikte mot neste steg: Europa. Det gikk tidligere rykter om at de første europeiske leveransene skulle finne sted i første halvdel av 2022, og nå har en talsperson for Lucid bekreftet overfor britene. Bil at du holder planen. De første Lucid-bilene kommer til Europa i juni.

Hvilket europeisk marked som blir det første som kommer ut er ikke bekreftet, men det vil trolig være Tyskland etterfulgt av Danmark, Finland, Norge, Sverige og flere andre europeiske land. En høyreorientert versjon av Storbritannia er ennå ikke bekreftet.

1 av 4
Foto: skinnende motorer

2 av 4
Foto: skinnende motorer

3 av 4
Foto: skinnende motorer

4 av 4
Foto: skinnende motorer

LES MER: Polert godt på vei mot målet om 20 000 biler innen 2022

En ny versjon av det verste ryktes også å være under utvikling. Det beste alternativet i dag er Air Dream Edition Performance med 1.126 hestekrefter, den skal overgås av en Super Air med rundt 1.600 hestekrefter utviklet for å matche Tesla Model S Plaid. Lucid utvikler en ny bakaksel med to motorer, som betyr at bilen totalt vil ha tre elektriske motorer. Den såkalte Megawatt-bakakselen vil også være i Gravity SUV-modellen, som etter planen skal lanseres tidlig i 2024.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.