Futsal-EM: Polen tapte mot Kroatia

Det polske laget spiller den europeiske finalen for tredje gang i historien og for andre gang på rad. De har aldri forlatt gruppen så langt. I de neste kampene skal han spille mot Slovakia (25. januar) og Russland (29).

Fredag ​​kveld kunne de fort tatt ledelsen dersom Mikołaj Zastawnik skjøt presist i det andre minuttet, med kun keeperen foran seg. Så de utførte noen andre gode gjerninger. Da rivalene gikk frem, scoret de et mål etter et flott solospill av Matej Horvat, kronet av et spektakulært og intelligent skudd.

Så reddet den polske keeperen seg på tverrliggeren etter et skudd fra Kristijan Postruzin.

Patryk Hoły utlignet, og avsluttet med en rask individuell kontring på egen banehalvdel, men 15 sekunder senere kom kroatene tilbake til ledelsen og utnyttet forvirringen foran det polske målet.

To minutter før pause overrasket kapteinen for det kroatiske laget fra backlinjen Michał Kałuża og resultatet ble 1:3. Etter en stund dukket Sebastian Leszczak opp på banen, og relanserte tydelig den polske offensiven, men det har han ikke engang. fant en oppskrift på motstanderens keeper.

Etter lagbyttet rykket de røde og hvite frem, Tomasz Lutecki dobbeltsjekket formen til den kroatiske keeperen Zarko Luketin, og så prøvde Zastawnik lykken flere ganger. Begge lag kunne ikke regne med støtte fra tribunen, da turneringen spilles uten fans på grunn av helserestriksjoner.

Polakkene dominerer, presser motstanderne i defensiven, Mateusz Madziąg treffer stolpen i det 27. minutt, den kroatiske keeperen presterer med få inngrep.

Kroatene spilte rolig og prøvde lenge å holde på ballen. I løpet av de siste fire minuttene klarte de å komme overens med den flyktige målvakten til rivalene Michał Kubik og opprettholdt et gunstig resultat.

Trener Błażej Korczyńskis lag startet kampen om EM med prekvalifiseringsturneringen i februar 2020 på Malta. Der beseiret de Hellas 5:2, Sverige 6:0 og vertene 11:0.

I den andre fasen spilte det polske laget uavgjort i gruppe 8 med Portugal, forsvarte tittelen 2:2 og tapte mot denne rivalen 0:3. Deretter beseiret de Norge 3-0 og 4-1 to ganger og spilte uavgjort mot Tsjekkia i Praha 3-3 og beseiret dem i Opole 8-5. Dette ga dem et opprykk fra andreplass bak portugiseren, som deretter ble verdensmester i september 2021. Turneringen i Nederland varer til 6. februar. 16 lag deltar. Kampene spilles i Amsterdam og Groningen.

Futsal-EM har gått 11 ganger så langt. Vinnerne var spansk (1996, 2001, 2005, 2007, 2010, 2012, 2016), italiensk (2003, 2014), russisk (1999) og portugisisk (2018).

Polen – Kroatia 1:3 (1:3)

Mål: 0: 1 Matej Horvat (8), 1: 1 Patryk Hoły (14), 1: 2 Antonio Sekulic (14), 1: 3 Franco Jelovcic (18).

Polen: Michał Kałuża – Sebastian Grubalski, Mikołaj Zastawnik, Tomasz Lutecki, Tomasz Kriezel – Michał Marek, Dominik Solecki, Mateusz Madziąg, Patryk Hoły og Sebastian Leszczak, Dominik Śmiałkowski, Michał Kubik.