Laura Ashley åpner franchisebutikk på Torp

Det var tidlig i mars 2020 at den britiske mote- og interiørkjeden Laura Ashley kunngjorde at de hadde begjært seg konkurs. Nyheten kom etter en lang periode med økonomiske problemer, men utbruddet av kronen ble sitert som den avgjørende faktoren for fiasko.

Nå vender kjeden tilbake til Sverige, denne gangen i franchiseform, med åpning av den første planlagte butikken i Torp i Uddevalla denne våren, skriver Bohusläningen.

Butikken skal drives av familien Reimer med røtter i Uddevalla. At butikken ble startet i Torp skyldes at familien bor i Uddevalla. Men på sikt ekskluderer ikke familien lenger butikker.

– Vi starter den første butikken lokalt. Blir det godt mottatt av kundene, kan det være slik at vi også åpner butikk i Gøteborg, sier Petra Reimer i Bohusläningen.

Ifølge opplysninger fra Bohusläningen har Laura Ashley Nordic rettighetene til kjeden i Sverige, Norge og Danmark. I dag driver selskapet butikk og nettbutikk i Norge. Ifølge Sigurd Naug, administrerende direktør i Laura Ashley Nordic, er planen å utvide med flere nye butikker i de tre landene.

Laura Ashley ble grunnlagt i 1953 av det britiske ekteparet Laura og Bernard Ashley og hadde sin storhetstid på 1980-tallet da blant andre Diana Spencer bar kreasjonene deres som kan beskrives som blomsterromantikere.

Over tid har interiørdesign fått en stadig viktigere rolle for kjeden.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.