Ingen svensk mesterskap for Nils van der Poel

Siden han kom tilbake fra OL i Beijing har Nils van der Poel bodd og trent hjemme hos treneren Johan Röjler i Örebro. Etter å ha svevet lenge over målet hvis skøytekarrieren allerede var over, har endelig nyheten kommet om at han skal konkurrere i verdensmesterskapet i Hamar, Norge, første helgen i mars.

25-åringen har også åpnet opp for å stille i det svenske mesterskapet, som avgjøres på Östermalm IP i Stockholm til helgen, men slik blir det ikke.

– Han ønsker å forberede seg i Norge til allround-verdensmesterskapet, så det er synd. Han var litt usikker på om han skulle kjøre, sier Mattias Hadders, sportskoordinator for det svenske skøyteforbundet klemme.

Van der Poel fortalte selv på sosiale medier at han ble forkjølet i anledning hjemkomsten fra OL. Også i Beijing kunngjorde hun også at hun har følelser i hoften og kan trenge operasjon. Men det er ingen grunn bak beslutningen om å gi opp de svenske mesterskapene, sier Mattias Hadders til Expressen.

– Nei, hofta er bra og det burde ikke være noen stor sak. Han sjekket ut dagen etter at han kom hjem, men han skulle være klar til å kjempe.

Allround-VM avgjøres 3. til 6. mars i Hamar, Norge. Nils van der Poel skal konkurrere kun de siste to dagene, da hans OL-gull avgjøres på distansene 5.000 meter og 10.000 meter.

Dette kommer ikke å ha en sjanse til verdenstittelen tildelt den som får det beste totalresultatet over alle distanser, som også inkluderer 500 meter og 1500 meter.

OL-gull og verdensrekorden har gjort Sveriges interesse for skøyter større enn de siste tiårene. Mattias Hadders håper han blir lagt merke til i SM, selv om Nils van der Poel ikke dukker opp.

– Jeg tror det for første gang på mange år vil være et publikum som bare vil se sporten. Han ringte også folk og spurte om billettpriser og vi måtte svare «eh, nei men det er gratis».

For å vite mer:

Dermed slaktet van der Poel sin egen verdensrekord

En hoppende «gud», et feilsnitt og et uventet møte i skogen: slik husker DN-kringkasterne de 18 medaljene

Vinter-OL 2022 i bilder

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.