Konsernsjefskifte i Syncro Group – «helt etter planen styret har definert og timingen kan ikke være riktigere enn den nåværende» Invest Talks i Dagens industri 17.e des. – Investeringssamtaler

Bedriftsbygget har nå nådd den størrelsen og strukturen hvor det er behov for nytt lederskap og hvor Claes Persson som gründer og største eier vil legge alle krefter på fortsatt forretningsutvikling og internasjonalisering av selskapet. Som ny administrerende direktør vil tidligere investorkontaktsjef for Syncro Group, Magnus Winterman, overta med virkning fra 1. januar 2022.

Det raskt voksende Syncro Group har gått fra styrke til styrke med sin vekststrategi. Syncro Group har det siste året kjøpt opp to selskaper som har utviklet selvstendige SaaS-plattformer med potensial til å ta en markedsledende posisjon i hvert segment. Syncro Group jobber nå kontinuerlig med å utvikle synergistiske effekter mellom selskaper og maksimere forretningsmuligheter i hver gren. Det sier Claes Persson. I tillegg har vi kjøpt opp CUBE Group, som leverer tjenester på vår Influencer-markedsføringsplattform.

Reisen din har gått fra å ta Syncro Group AB (tidligere Gigger Group AB) som tok mer eller mindre en uke fra konkurs til å nå markedsprisen på selskapets aksje tre år senere. Det er ingen hemmelighet at du som person var helt avgjørende på den imponerende reisen. Hvordan tror du Syncro Group vil takle reisen videre uten deg ved roret?

– Det var aldri min ambisjon å bli administrerende direktør i Syncro Group, det var en forespørsel fra styret i selskapet for et drøyt år siden da den forrige konsernsjefen valgte å forlate stillingen av personlige årsaker. Mine styrker er å ta et selskap
fra en oppstart til, som nå, et selskap med en omsetning på nesten 200 millioner SEK, og med det mener jeg at jeg er en agent som ofte ser forretningsmuligheter som andre har gått glipp av eller ikke ante at de i det hele tatt var gjennomførbare. Som gründer og største eier har jeg valgt å ta stillingen som midlertidig administrerende direktør for å bringe selskapet til det nivået vi er på i dag. Jeg føler meg nå veldig trygg på å flytte til Magnus og det ekstremt kunnskapsrike lederteamet vi har bygget opp gjennom tiden min.

Hvem er Magnus Winterman og hvorfor falt valget på ham som administrerende direktør?

– Magnus er en bedriftsrettet leder med solid erfaring innen både oppstart og oppskalering. Han var blant annet administrerende direktør for SIX i Norge, grunnlegger og administrerende direktør i TeleComputing (nå Visolit) i Sverige, Business Unit Hosting Manager NasdaqOMX, IR- og Sverige-sjef for TMG International og administrerende direktør i Sitecore i Sverige. Gjennom en omfattende rekrutteringsprosess har styret i Syncro Group valgt å tilby Magnus rollen som administrerende direktør. Det er et veloverveid valg som under sitt opphold i selskapet har støttet meg og deler mine og selskapets verdier og forstår og bidrar til strategien til Syncro Group. Jeg er veldig glad for at valget av råd falt på Magnus.

Så, nå som du kan fokusere på å kunne vie mer hjerte til forretningsutvikling og bedriftsinternasjonalisering, hva kan Syncro Group-aksjonærene forvente?

– Syncro Group er nå et etablert selskap i markedet og har bygget opp en stabsfunksjon som støtter og støtter de oppkjøpte selskapene som inngår i konsernet. Det handler om å gjennomgå og implementere synergier mellom våre oppkjøpte selskaper og tilføre dem ressurser i form av markedsføring, IT-utvikling og økonomi. Alle disse funksjonene er tilgjengelige i Syncro Group AB.
Min pågående innsats i selskapet vil fokusere på å utvikle virksomheten som understøtter vår oppkjøpsstrategi og vår markante internasjonalisering. Som en del av denne investeringen vil jeg flytte til London våren 2022 for å fremskynde oppgjøret vårt i Storbritannia ytterligere. Det er et marked som er nesten 17 ganger større enn det svenske og med den gjennomtenkte fabrikken i Sverige bak seg er jeg overbevist om at vi kommer til å være minst like suksessrike i Storbritannia, jeg skal jobbe like hardt der men med enda mer fokus på virksomhet enn noen gang. . Vi har allerede ansatt nye medarbeidere i England og arbeidet med å ansette flere pågår. I tillegg vil jeg selvsagt fortsette å være involvert i virksomheten sammen med Magnus og ledergruppen vår.

Du startet din oppkjøpsreise med å kjøpe og utvikle Gigger AB og det siste året har du kjøpt opp tre andre selskaper, hvorav to er sameksisterende SaaS-plattformer: Collabs AB og Happyr AB og CUBE AB. Fortell oss om disse selskapene og hvordan de bidrar til veksten til Syncro Group.

– Vi kjøper opp bærekraftige SaaS-selskaper med potensial til å bli markedsledere i sine respektive nisjer for å foredle dem og gjøre dem til markedsledere. Hvert selskap er delt inn i divisjoner og har det til felles at de er SaaS-selskaper, det vil si selskaper hvis tjenester kan brukes på eksisterende SaaS-plattformer. Happyr er en markedsplass hvor jobbsøkerspill valideres basert på selskapets AI-drevne smarte plattform. Collabs er et innovativt influencer-markedsføringsbyrå med fokus på 360-strategier hvor mikro-influencers er grunnlaget for tilnærmingen. Gjennom et kunstig intelligensbasert verktøy tilbyr Collabs også sine kunder muligheten til å samle alt administrativt på ett sted. CUBE vil yte spesialisttjenester i tillegg til Collabs, nøyaktig i henhold til vår etablerte plan. Vår ambisjon er at hvert enkelt selskap innen Syncro Group står alene og genererer vekst på egen hånd.

At du flytter til London og støtter lanseringen av Gigger UK-filialen i England er en skikkelig investering for Gigger og Syncro Group, så du blir et internasjonalt selskap. Vi leser også om en helt fersk intensjonsavtale med ECV (Emerging Classified Ventures) om at Giggers plattform i samarbeid med ECV forventes å være tilgjengelig i en lang rekke markeder internasjonalt i tillegg til investering i England. Kan du bedre beskrive hva denne avtalen betyr for Gigger og Syncro Group og hvordan den skal fungere?

– Vi har tenkt å danne et joint venture, et selskap som minimerer risikoen for felles eierskap. ECV opererer i mer enn 100 land med god kunnskap om det lokale markedet og lokal tilstedeværelse. Vi tilbyr en teknisk plattform som kan implementeres land for land. Vi starter med å lansere i Australia, New Zealand og Kenya, tre land med samme skattesystem som Storbritannia. Disse landene utfyller det britiske markedet godt og gir oss en god start i markeder som er betydelig større og raskere voksende enn det svenske. Vi anser ECV som den mest kompetente partneren på markedet. Vi har også en inntektsdelingsløsning som betyr at vi deler inntektene, men hvor ECV bærer det meste av risikoen.

Vi har sett at eierne av Influencer Marketing-firmaet Cure Media, som har en omsetning på SEK 65 millioner i år, solgte 50 % av selskapet til den norske investoren Equip Capital for SEK 200 millioner. Verdivurderingen av hele selskapet er satt til cirka 500 millioner svenske kroner. Syncro Group eier Collabs og CUBE, to selskaper som er aktive i Influencer Marketing-sektoren. Salget av CUBE i 2021 forventes å beløpe seg til rundt SEK 80 millioner og vil sammen med Collabs være rundt SEK 110 millioner. Bare Collabs, som har en svært moderne og automatisert SaaS-plattform, forventes derfor å bli verdsatt til rundt 250 millioner svenske kroner, og sammen med CUBE forventes de å ha en samlet verdsettelse på minst 800 millioner svenske kroner. Hva sier du om investeringen og strategien du har med Syncro Group?

– Professor Robert Shiller, nobelprisvinner i økonomi og lærer ved Yale, sier markedet alltid har rett, uansett hvor feil det er. Vi har muligheten til å øke salget betydelig i CUBE, noe som betyr at selskapet forventes å bli verdsatt til SEK 500 millioner. Måten Syncro Group derfor kan verdsettes til SEK 300 millioner kan virke merkelig, men det er slik markedet fungerer. Det er vanskelig å få markedet til å absorbere dette fordi folk for tiden kjøper mye på ryktene og selger på nyhetene. Jeg er overbevist om at markedet vil gjenopprette veksten vår ved å kjenne fakta om oss i stedet for å fokusere på forventninger eller ikke-forventninger.

Hva kan aksjonærene forvente av Syncro Group i årene som kommer?

– Med omfattende markedskunnskap og god planlegging sørget vi for at våre tre første oppkjøp var fremtidssikre SaaS-selskaper som vi valgte å bygge våre divisjoner fra. Det er grunnlaget for byggingen som så vidt har startet på veien mot stadig større vekst, en vei som er på god vei til å nå sine mål. Vi fokuserer nå på å maksimere de synergistiske effektene mellom våre divisjoner og vekstpotensialet til hvert enkelt SaaS-selskap i porteføljen vår.

FERDIG

Syncro Group er et børsnotert selskap med en strategi for å eie, administrere og perfeksjonere Saas-selskaper i den nye markedsøkonomien. Porteføljen inkluderer selskaper med SaaS-plattformer utviklet med de mest moderne teknologiene på markedet, som hver er selvforsynt og som kryssgjødsler de andre selskapene i porteføljen. Syncro Group er oppført på Spotlight, kortnavn SYNC B.

Les mer på: syncro.group/investor-relations

Invest Talks «Sector: Tech» ble utgitt fredag ​​17. desember i Industri i dag & di.se – Nordens største næringslivsmagasin 290.000 lesere.

Forfatter: Annika Wihlborg ⎮Invest Talks
Filmprodusent: Sokol Vjerdha Invest Talks
Distribusjon: Dagens Industri & Di.se
Prosjektleder: Andreas Hörlin⎮Invest Talks
Studio: Studio⎮Invest Talks Regeringsgatan 29, Stockholm

Om Invest Talks:
Invest Talks er en uavhengig plattform for børsnoterte selskaper, interessenter og aksjonærer. Vi overvåker børsnoterte og unoterte selskaper. Følg oss på LinkedIn eller redaksjonen vår på Cision. Distribusjonspartner: Dagens Industri.
Ansvarsfraskrivelse:
Vi tar ikke noe ansvar for fullstendigheten av sponset innhold, innholdet skal tolkes som markedsføring og ikke som en kjøpsanbefaling fra vår side. Alle investeringer innebærer risiko og den investerte kapitalen kan gå helt tapt i verdi. Med forbehold om mulig produksjons-, trykk- og fargefeil.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.