Katastrofe for bedrifter med nye regler


© Levert av Omni


Det går fra verre til verre for noen av sektorene som er mest berørt av pandemien ettersom Norge nå innfører nye restriksjoner. Det sier NHO, landets største næringsinteresseorganisasjon, sjeføkonom Øystein Dørum, til Dagens Næringsliv.

– Innfører man skjenkestopp og antall begrensninger nå, er det så nærme full stenging som mulig, sier han og legger til at det vil være et «katastrofalt inntektstap» for kulturliv, uteliv og service.

Kjersti Haugland, sjeføkonom i DNB Markets, sier dette også vil bety en nedgang i den økonomiske veksten. Til tross for dette forventer han at den norske sentralbanken hever renten torsdag, sier han til avisen.

Nyhetene du leser her kommer fra Omni Ekonomi, Omnis søsterapp for forretningslesere. Omni Ekonomi tilbyr Sveriges beste dekning på aksje-, selskaps- og markedsnyheter. Omni-lesere kan nå lese Omni Ekonomi gratis i vinter (to måneder, verdi 318 SEK). Tilbudet er helt uforpliktende, det vil ikke være noen automatisk forlengelse og det vil ikke være nødvendig å oppgi kredittkortnummer.

Tilbudet gjelder kun for de som ikke har brukt Omni Ekonomi prøvetilbud tidligere.

Relaterte linker:

Øystein Dørum: Luftfartssektoren vil også bli berørt av restriksjonene (betalingslenke) (www.dn.no)

Her er de nye tiltakene til Norge (Verdens Gang)

Det er ingen grense for hvor mange som kan samles hjemme (NRK)

Les mer om koronaviruset på Omni

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.