Statistikk over verdenscuphelgen i Klingenthal

Nok en helg i verdenscup-OL-sesongen er bak oss. Fra fredag ​​til søndag konkurrerte de beste hopperne på Vogtland Arena (HS140) i Klingenthal. Tid for en kort statistisk oppsummering av dagene tilbrakt i Sachsen.

PODIUMOWICZE – LØRDAG

1. plass – Stefan Kraft (Østerrike)

Den tredobbelte verdensmesteren ventet 652 dager på nok en seier i verdenscupkonkurransen. Lørdag, på Vogtland Arena, gikk alt etter hans ønsker. I første konkurranseomgang klatret østerrikeren til 138 meter og var i ledelsen midt i løpet med et overtak på 6,4 poeng over den andre konkurrenten. I finalen var hoppet på 130 meter nok til at den to ganger vinneren av krystallkulen kom tilbake til det øverste trinnet på pallen.

Stefan Kraft scoret sin 22. seier i verdenscupkonkurransen. Østerrikeren klatret dermed til tolvteplass i tidenes ranking, og tok igjen Severin Freund. Videre er det den 75. cuppallen i erobringene til vinneren av Four Hills Tournament (22-26-27).

2. plass – Halvor Egner Granerud (Norge)

Etter en vellykket sesongåpning i Nizhny Tagil, hadde Crystal Ball-forsvareren to helger med nedsmeltninger. A Ruce kvalifiserte seg ikke to ganger. I Wisła lyktes han allerede i dette spillet, men nordmennene klarte likevel ikke å nå «30»-konkurransen. I Klingenthal er han imidlertid tilbake på sporet. Lørdag kom han tilbake til podiet i cupen, og tok andreplassen, 5 poeng bak den seirende Stefan Kraft.

For Halvor Egner Granerud er dette den sekstende cuppallen i karrieren og den tredje denne sesongen. Verdenscupvinneren har 12 seire, 3 andreplasser og 1 tredjeplass.

3. plass – Kamil Stoch (Polen)

Siden sesongstart har lederen for det polske landslaget svevet rundt de beste, vunnet kvalifiseringen i Niżny Tagil, testserien i Ruka og trening i Wisła. Under selve konkurransen kom imidlertid de svakeste forsøkene. I Klingenthal, derimot, presenterte han nivået på topplederne fra starten, noe han demonstrerte med en tredjeplass i lørdagens renn. Alvorlig bihulebetennelse tillot imidlertid ikke starten på søndagen.

Kamil Stoch var på pallen i verdenscuppen for 80. gang i karrieren, lik Simon Ammann på tidenes ranking. Kun Janne Ahonen (108 ganger), Adam Małysz (92) og Gregor Schlierenzauer (88) deltok oftere i cupen. Triumfene til den tredobbelte olympiske mesteren inkluderer 39 seire, 22 andreplasser og 19 tredjeplasser.

PODIUMOWICZE – SØNDAG

1. plass – Ryoyu Kobayashi (Japan)

Vinterens hovedfavoritt siden sesongstart har slitt med uflaks og problemer. I Nizhny Tagil ble han diskvalifisert i kvalifiseringen til det andre løpet, og et positivt testresultat i Ruka ekskluderte ham fra det andre løpet i Finland og fra hele helgen i Wisła. I Klingenthal gjorde han seg imidlertid kjent igjen, og triumferte i kvalifiseringen til begge konkurransene, i tillegg til å være best i søndagens renn på Vogtland Arena.

Dette er Ryoyu Kobayashis 21. knockout-seier, som tar ham til 14. plass på tidenes ledertavle, foran Andreas Goldberger. Det er også den 37. karrierepallen til den japanske laglederen (21-8-8).

2. plass – Daniel Andre Tande (Norge)

En av hovedheltene i Klingenthal-helgen uten tvil. 25. mars hadde nordmannen et forferdelig fall på Letalnica, som nesten kostet ham livet. Umiddelbar gjenoppliving i Planica og de neste ukene med behandling gjorde at verdensmesteren i 2018 kunne vende tilbake ikke bare til sitt fulle liv, men også til sporten. 262 dager etter ulykken kom han tilbake på verdenscuppallen.

Daniel Andre Tande tok verdenscuppallen for 25. gang i karrieren. Representanten for Norge har 7 seire, 12 andreplasser og 6 tredjeplasser.

3. plass – Marius Lindvik (Norge)

Siden sesongstart har nordmannen gjort det bedre i helgens andre løp. Det var ikke annerledes nå, under konkurransen på Vogtland Arena. Alexander Stoeckls spiller tok en niendeplass lørdag. Søndag hadde han igjen en bedre prestasjon enn lørdag. Med hopp på 126m og 141m klatret han til det laveste trinnet på pallen i Klingenthal.

For Marius Lindvik er dette den ellevte pallplassen i verdenscupkonkurransen. Hans prestasjoner inkluderer 3 seire, 2 andreplasser og 6 tredjeplasser. Med ett unntak i form av Nizhny Tagil har nordmannen vunnet alle sine «bokser» i Østerrike, Tyskland og Polen.

HELGELAG

Flest poeng for Nations Cup sist helg i Klingenthal fikk representantene for Norge, som oppnådde det andre resultatet på lørdag (175 poeng) og var best på søndag, med fem plasser i de seks første konkurransene (275 poeng).

Andreplassen på stillingen ble tatt av Tyskland med 259 «poeng». Tredjeplassen gikk til østerrikerne med en score på 236 poeng.

Polakkene, med 93 poeng, er sjette på denne rangeringen.

LIVET VIRKER

I løpet av helgen i Klingenthal oppnådde to løpere sine beste resultater i verdenscupkonkurransen. Søndag ble Fatih Arda Ipcioglu på 34. plass og amerikanske Decker Dean på 35. plass.

Konkurrenter med «beste», verdenscup i Klingenthal (HS140); 11.12.2021
Spiller region Resultatet i Klingenthal Tidligere rekord
POWER Stefan 1. plass 22. Verdenscupseier
Konkurrenter med «beste», verdenscup i Klingenthal (HS140); 12.12.2021
Spiller region Resultatet i Klingenthal Tidligere rekord
KOBAYASHI Ryoyu 1. plass 21. Verdenscupseier
SADREYEW Danił 12. plass 12. (Hånd 2021)
IPCIOGLU Fatih Arda 34. plass 46. ​​(Nizhny Tagil 2021)
DEAN Decker 35. plass 41. (Zakopane 2021)

NESTORZY VS UNGE

Simon Ammann (født 1981), Manuel Fettner (1985) og Daiki Ito (1985) åpnet listen over seniordeltakere i helgens løp på Vogtland Arena. Topp ti inkluderte polakkene – Piotr Żyła og Kamil Stoch (i lørdagens konkurranse).

På sin side startet gruppen av de yngste deltakerne i Klingenthal-konkurransen lørdag med navnene Daniel Sadrejew (2003), Daniel Tschofenig (2002) og Alessandro Batby (2001). På søndag ble franskmannen erstattet av Ilya Mankov (2003).

Lørdagens løp ble avsluttet med suksessen til «seniorene» som sanket 203 poeng mot 36 poeng. «ungdom». Mye av æren går til tredje Kamil Stoch og fjerde Markus Eisenbichler. 13. Constantin Schmid scoret best for de «yngre» spillerne.

Søndagens konkurranse var nok en gang et skue av de «eldste» som vant med forholdet 132: 68. Den største scoringsstansen for vinnerne ble levert av fjerde Robert Johansson og niende Junshiro Kobayashi. Blant de «unge» rangerte den åttende, Constantin Schmid, først.

FLY (ANTI) HELG

De lengste helgeflyvningene til Klingenthal fant sted i finaleserien søndag. Da klatret Daniel Andre Tande til en distanse på 141,5 meter. Marius Lindvik landet en halvmeter nærmere.

Det korteste forsøket i tidligere tider i Sachsen var i sin tur arbeidet til Alexander Batby. Den franske representanten på den første treningen fredag ​​landet på 85 meter.

MED VIND OG I VIND

De mest gunstige vindforholdene (basert på gjennomsnittlig vindhastighet fra deltakernes trening) de siste tre dagene skjedde under søndagsserien. Daiki Ito åpner rangeringen med -10,9 poeng. for forsøket i første serie på 119 meters avstand. Andre på denne rangeringen er hans landsmann Junshiro Kobayashi (-9,9 poeng for det første hoppet på 128,5 m).

Fredag ​​de vanskeligste forholdene for helgen. Franske Alessandro Batby fikk +11,5 poeng for sin treningsflyging på 96 meter.

STILLEKSJON

Helgens mest stemte hopp var Stefan Krafts første test lørdag. Representanten for Norge klatret 138 meter, som han fikk 57,5 ​​poeng for av juryen.

Sesongens best klassifiserte hopp er fortsatt testene til Ryoyu Kobayashi (143 m) og Anze Lanisk (147 m) i helgen i Ruce. Japaneren og sloveneren fikk hver 58 poeng for stilen.

Toppkarakter for stilen til Klingenthal World Cup (HS140); 10-12.12.2021
lp. Spiller region Stil Odl. Dag Ville vært
1 POWER Stefan 57,5 138,0 lørdag Første serie
2 LINDVIK Marius 56,5 141,0 søndag jeg ville vært
3 HOERL Jan 56,0 134,5 lørdag jeg ville vært
3 KOBAYASHI Ryoyu 56,0 139,0 søndag jeg ville vært

DISKVALIFIKASJONER

I løpet av de siste tre dagene i Klingenthal har fem konkurrenter blitt diskvalifisert av ikke-regulatoriske årsaker. Under fredagskvalifiseringen ble Francesco Cecon og Anders Fannemel straffet. Søndag møtte Kevin Bickner og Domena Prevca samme skjebne i kvalifiseringsrundene og Paweł Wąska i konkurransen.

Det har vært seksten suspensjoner siden sesongstart. Fire involverte representanter for Russland, to hver – Polen og Slovenia, og en hver – Kina, Frankrike, Japan, Kasakhstan, Norge, USA, Tyrkia og Italia.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.