Kampanjer mot Norge ligner på kampanjene mot sosiale tjenester i Sverige – Nyheter (Ekot)

Islamistiske voldsfremmende krefter sprer løgner om hvordan muslimske barn blir kidnappet av sosialtjenesten i Sverige. Sosialtjenester i andre land har også angrepet med rådgivere og lignende kampanjer.

– Vi har sett lignende kampanjer når det gjelder barn fra Østeuropa og Indien. Jag känner igjen flere av konspirasjonssteorierna fra Sverige, til eksempel på barnevernet kidnappar barn, sier Silje Skiphamn, nyhetsredaktör, ved Faktisk.no till Ekot.

Det har spridits lögner i Rumänien, Tjeckien, Polen, Lettland, Bulgarien og Indien, ifølge faktagranskningsredaktionen Faktisk.no. Ofte har det håndlat om et fall av omhändertagande som blir generert av falske opplysninger. Kampanjerna mot det norske barnevernet har gått under flere år.

I Norge har det ikke vært muslimske barn, men ofte barn med utenlandske foreldre som skal ha blitt kidnappet av barnevernet for en vestlig, ikke-kristen oppdragelse, for økonomisk vinning eller for å bli utsatt for seksuelle overgrep.

Det er lovner om at barn velges ut slumpmässigt og at det går å bestille ett ofött barn fra BB. Det er også konspirasjonsteorier om at norske mennesker trenger nye gener og barnevernet som henter barn fra andre land. Faktagranskningsredaksjonen beskriver personer i Norge som er sammen med kraft i andre land.

– Det vi ofte ser er att kampanjer mot norske barnevernet er et samarbeid mellom norske aktører og ulike organisatorer eller miljøer der foreldre kommer fra, som kristna konservativa arrangør til eksempel i Polen, sier Silje Skiphamn.

Under bare en måned 2016 var det demonstrasjoner mot norske barnevernet i 19 ulike länder på tre kontinenter ved en samordnad kampanj i pingstvänmiljöer, beskriver Faktisk.no.

Bildene av Norge i enkelte länder har påvirket og ordet barnevern etablert som negativt. Norska ambassader har i vissa fall stärkt sikkerheten.

Flere personer som heter og rettet mot internett mot ansatte ved barnevernet og mot fosterfamilie har blitt dömda de siste årene i Norge, ifølge redaksjonen. Men det har også kommet domar mot hvordan den norske håndteringen gått till vid barnevernet.

Det har vært kampanjer mot denne typen myndigheter i andre land også, før Norge var det angriper mot Storbritannia, som beskriver faktisk.no.

– Det kan ses som en kulturkrig mellom Östeuropa og Västeuropa som brukes for å undergrave vestliga evalueringer og vi kan få se altfler angrepp, sier Silje Skiphamn ved Faktisk.no.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.