Bytt ut rødt kjøtt med linser og grøt – lev 13 år lenger

Forskarna ved Bergens universitet i Norge har undersøkt den tradisjonelle vesterländska kosthållningen. En kosthold som best sammenfattas for sin avsaknad av frukt og grønt men også for overkonsumtion av rött kött, mejeriprodukter og forädlade köttprodukter som ofte inneholder høye nivåer av salt o

Jeg studerte som har publisert PLOS medisin menar forskarna att en europé i 20-årsåldern som følger en optimal diet kan lever minst 13 år lenger enn den som inte følger dieten, skriver Daglig post.

Også for eldre personer syntes positive effekter på den forventede livslengden, då den optimala dieten følger. For en person i 60-årsåldern handlade det om å legge til ytterligere 8,5 år til livet, for en person over 80 var tilsvarende siffra 3,5 år.

Mattypene var de beste

Den største enkelteffekten av økt forbruk ble funnet i belgfrukter som kikerter, linser og bønner. Hos en person i 20-årene, som i forskernes eksempel ikke spiste noen belgfrukter i det hele tatt, kan tilsvarende en stor bolle linsesuppe med 200 g belgfrukter om dagen øke forventet levealder med halvannet år.

Said fordi baljväxten er både fettsnål som fiberrik, men også inneholder mye proteiner, vitaminer og mineraler.

Hva gjelder for å unngå å ha rött og Chark høyst opp på menyen. Gjennom å kapa båda dessa fra kosthold kunde ytterligere fire år av leve forventet.

– Gjennom å forstå de relative helseforetakene mellom ulike matlag kan vi hjelpe folk å gjøre bra og forbedre helsen, sier Lars Fanes, professor i næringslivet ved Bergens universitet til Daily Mail.

LES OSS: PremiumMosleys metode for å øke immunforsvaret
LES OSS: PremiumForskaren: Så kan du lever tio år lengre
Fem fakta om: Vitaminer kosthold og ernæringsmessige mangler

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.