Johaugs Revansje på Karlsson – etter en sterk bedring

Alle norske menn kastet inn håndkleet i starten av mannejakten i den nesten 20-graders kulden i Ruka, men hevngjerrige Therese Johaug var ikke i ferd med å gi opp jakten på Frida Karlsson.

Etter lørdagens smell, hvor norske toppløpere de siste årene ble slått i sesongens første verdenscuprenn, var avstanden hele 14 sekunder til Karlsson på søndagens jakt.

Men etter halve løpet var fordelen borte.

– Jeg hadde ikke så kvikke bein i dag, men jeg er likevel superfornøyd med hvordan jeg gjennomførte løpet, oppsummerer Frida Karlsson løpet som ble utsatt med fire og en halv time på grunn av kulden i Ruka.

Den kom meter for meter Johaug kom nærmere og nærmere i det finske vintermørket og viste etter 8,6 kilometer i mellomtiden at Johaug hadde rykket seg fra den 22 år gamle svensken med 7,3 sekunder.

– Jeg prøvde bare å tenke på mitt og ikke så mye på henne. Da den kom klarte jeg ikke helt å svare på skuddet, jeg prøvde å komme inn i meg selv og bite i det jeg hadde. Jeg er fortsatt fornøyd med hvordan jeg har det i løpet, sier Frida Karlsson.

– Jeg kjente i de bratte partiene at jeg egentlig ikke hadde den flyten jeg ønsket.

Frida Karlsson stiller på bilde med dagens vinner Therese Johaug og tredje Heidi Weng i jaktstarten i Ruka

Foto: Tomi Hänninen / Bildbyrån

Frida Karlsson gjorde det hun kunne for å svare, men klarte ikke å holde Johaug nær nok til å utfordre i en spurt. Nei, den 33 år gamle nordmannen klarte komfortabelt å holde seg unna bråket og strekke armene mot himmelen da hun sikret sin første verdenscupseier for sesongen.

– Det var en veldig fin dag. Jeg hadde noen flotte ski. I går var jeg ikke så sikker på formen min, men i dag fikk jeg svaret jeg ønsket. Men det var et tøft løp, sier Johaug i seiersintervjuet på Viaplays sending.

– Jeg er så glad for at jeg klarte å ta hjem førsteplassen.

Seiersmarginen til Karlsson var på 7,8 sekunder – og etter en sjetteplass på sprinten, seier på 10km klassisk og en andreplass på jaktstarten, kunne svensken nesten ikke klage.

– Jeg er superfornøyd, det var en perfekt start på sesongen, sier Frida Karlsson.

Hva tar du med deg fra denne helgen til Ruka?

– Jeg har blitt styrket av dette, bygget på selvtillit og det er veldig bra ting å ta med meg i løpet, både taktisk og teknisk. Det er noe å jobbe med.

Et halvt minutt etter Karlssons scoring var det klart han var en norsk dobbel på pallen da Heidi Weng vant en spurt med blant annet Ebba Andersson som måtte ta til takke med sjetteplassen.

Et svensk utropstegn var nok en gang Moa Olsson, som stakk seg ut for karrierens beste verdenscupliste så langt lørdag da hun ble nummer 12 i det klassiske rennet. I jaktstarten klatret han fire posisjoner og satte med sin åttendeplass ny pers i sammenhengen.

Av 49 startende endte også Louise Lindström og Charlotte Kalla høyt på henholdsvis 16. og 18. plass.

– Vi har bevist at vi er det beste kvinnelandslaget i verden. Jeg støtter det. Vi har hatt et flott år med trening bak oss og det er gøy at det gir resultater, sier Frida Karlsson.

Neste helg fortsetter verdenscupen i langrenn på Lillehammer.

For å vite mer:

Grand Slam av Russland i fravær av Norge: «Forferdelig kulde»

Karlsson klart bedre enn Johaug i Ruka: «Han vil beholde den gule trøya»

Leo Johansson beste mannlige svenske i Ruka – Niskanen vant klart

Maja Dahlqvist vinner verdenspremieren i Ruka

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.