Johaug knuste all motstand i premieren

Fredagssprint i første lengde kansellert. Men gårsdagens sterke vind som trakk Beitostölen opp stoppet ikke lørdagens løp i Norge.

På 10km klassisk var det storfavoritt Therese Johaug som beviste at formen er der for første sesong. 33-åringen vant på tiden 25.10.7. Nærmest var landsmannen Heidi Weng. Men i ærlighetens navn var hun ikke så veldig nær dagens vinner, men 43,9 sekunder bak Johaug.

– Jeg følte meg bra på ski og klarte å fullføre planen min. Jeg var litt bekymret for formen før dagen, men da det nærmet seg start, slo konkurransegnisten inn, så jeg følte meg bra, sier Therese Johaug.

En svenske i startfeltet

Tredjemann ble Silje Theodorsen som gjorde et imponerende løp på tiden 26.29,6. Og Johaug var også imponert over den norske innsatsen.

– Det ble et fantastisk resultat! Det er så artig at de andre jentene utenfor landslaget gjør det bra, det trenger vi. Vi trenger flere som kan løpe fort i distanseløp og som kan erstatte meg, sier Johaug.

En som tapte den første var det norske stjerneskuddet Helene Marie Fossesholm. 20-åringen, som vant norgesmesterskapet forrige sesong, hadde bakrus og valgte å gi avkall på konkurransen.

Den eneste svensken som startet fra Beitostölen var Moa Larsson, som ble nummer 53. Nesten fem minutter etter vinneren Johaug.