Jagiellończyk spilte med Kuwait. Ungdom fra Bialystok dukket også opp

Mandag (15/11) gjorde flere spillere fra Białystok Jagiellonia sin opptreden på den internasjonale arenaen. Fedor Cernych spilte i voksenkonkurransen, mens Jakub Lewicki og Oliwier Wojciechowski spilte på juniornivå.

Fedor Cernych scoret 11 mål for Litauen. Mandag fikk Podlasie Duma-spissen muligheten til å komme inn på skytterlisten igjen, da våre nordøstlige naboers fotballag møtte en vennskapskamp med det kuwaitiske laget. Jagiellonia-snikskytteren ble liggende på banen gjennom hele kampen, men 30-åringen klarte ikke å få ballen i nettet i Vilnius. Den tidligere Giallorossi-spilleren gjorde det – Justas Lasickas. Litauerne vant imidlertid ikke sparringskampen, fordi også Kuwait-laget scoret. På gjestenes side viste Fawaz Al-Otaibi et mål.

Mandag møtte også ungdommene fra Podlasie Duma opp til vennskapsturneringen. Vi snakker om Jakub Lewicki og Oliver Wojciechowski. Den første av de som ble nevnt under kampen mellom Polen U-17 og Norge U-17 løp på banen gjennom hele andre omgang og scoret til og med et mål, mens Wojciechowski dukket opp på banen i 10 minutter. En annen av jagellonerne – Damian Wojdakowski – så hele kampen, som endte med de rød-hvite triumfene 2-0 av innbyttere.

Det er verdt å legge til at Polen U-17 vant vennskapsturneringen som ble spilt i Spania. På 3 kamper scoret spillerne ledet av Dariusz Gęsior 6 poeng. De neste plassene ble okkupert av landslagene i Tsjekkia, Mexico, Nederland, Norge og Mexico II.

Litauen – Kuwait 1: 1 (0: 1)
Mål: Justas Lasickas 54 – Fawaz Al-Otaibi 43

Polen U-17 – Norge U-17 2: 0 (1: 0)
Mål: Max Morawietz 19, Jakub Lewicki 75
Polen U-17 (startoppstilling): Jakub Murawski – Tommaso Guercio, Bartosz Tomaszewski, Konrad Magnuszewski, Dawid Zięba, Adam Chojecki, Oskar Lachowicz, Dawid Drachal, Kacper Śmiglewski, Kacper Przybyłko, Max Morawietz