I Polen er det bare 6 prosent. av de ansatte jobber i helsesektoren. OECD la ut rapporten

  • Fra 2000 til 2019 var prosentandelen sysselsatte i helsesektoren i Polen, sammenlignet med andre yrker, ikke bare lav, men til og med – som man kan se i grafen – sank litt.
  • Andelen ansatte i denne sektoren blant alle ansatte i Polen er bare 6 %
  • Helseprotest- og streikekomiteen kommenterte rapporten på Twitter

Helsepersonell i Polen står for 6 %. alle ansatte

Rapporten fra OECD (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling) viste omfanget av sysselsetting i helsesektoren i land som tilhører fellesskapet. Sammenlignet med Sverige, Norge, USA, Japan og mange andre land, er resultatet som Polen har oppnådd lite optimistisk.

Men før spesifikke tall vises, er det verdt å være oppmerksom på hva rapportens forfattere fremhevet. De skriver at i 2019 var én av ti personer, eller 10 prosent av alle sysselsatte uten inndeling på land, ansatt i helsevesenet (eller sosialtjenesten). I 2000 var dette tallet lavere: mindre enn 9 %.

Norge er for tiden best på sysselsetting i helsesektoren, med en score på 20,2 %, tett fulgt av Danmark med 17,5 %. Finland er tredje med 16,8 prosent. ansatt i helsevesenet.

Polen, med et resultat på 6 %, ble rangert som 31. av 39 land inkludert i rapporten (den nåværende listen over medlemmer av organisasjonen inkluderer ikke Russland). Russland og Estland ligger litt foran oss (6,2 %), mens Chile er på nivå med Republikken Polen, og Hellas ligger bak dem (5,8 %). Mexico avslutter rangeringen med et resultat på 3% av helsearbeiderne.

«I Polen er det ikke så vakkert som helseministeren og statsministeren sier»

Protest- og streikekomiteen for helsevesen gjennomgikk også OECD-rapporten.

– Det er imidlertid nok ikke så hyggelig som Helsedepartementet og statsministeren sier – skriver Komiteen for protester og helsestreik.

Legene gikk direkte til statsminister Mateusz Morawiecki og helseminister Adam Niedzielski. – Planlegger du reell handling i møte med pandemien? de spurte. Helsevernet krever etter deres mening en samlet reform, som, som de påpekte, «har vært snakket om en stund».

Les også: Lov om kvalitet. Sykehus rapporterer at de ikke har penger til nye prosedyrer

Det midlertidige sykehuset vil hasteansette sykepleiere, ambulansepersonell og helsearbeidere

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.