Innreiseforbud fra Norge trer i kraft ved midnatt

Folkehelsemyndigheten i Sverige anslår at et utbrudd i kombinasjon med utvidede stengninger kan utgjøre en risiko for å oversvømme folk på svensk side av grensen.

– Risikoen for overbelastning i svenske kommuner nær grensen øker og risikoen for at det muterte viruset sprer seg videre i Sverige, sier Mikael Damberg.

Den kan forlenges

Innreiseforbudet trer i kraft ved midnatt og gjelder frem til 14. februar.

Forbudet kan utvides ved behov.

Innreiseforbudet fungerer på samme måte som Sverige gjør for Danmark i dag. Dette betyr at det er unntak for personer som bor eller arbeider i Sverige, personell som transporterer og annet personell i transportsektoren og personer med «hastende familieårsaker».

Innreiseforbudet for Danmark og Storbritannia forlenges til 14. februar.

– Vi er klare til å ta nødvendige beslutninger for å redusere smittespredningen og beskytte liv og helse, sier innenriksministeren.

Avgjørelsen kommer etter at norske myndigheter begynte å frykte et stort utbrudd av den britiske koronavirusmutasjonen i Oslo-området.

Nye anbefalinger kom på lørdag Folkehelsemyndigheten i Sverige, inkludert en invitasjon til alle reisende i Sverige som har oppholdt seg i Norge de siste 14 dagene bør holde seg hjemme i minst syv dager og unngå kontakt med andre.

Se hele pressekonferansen her.

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.