Ingen svenske herremedaljer – Norge forsvarte gull på lagsprinten

William Poromaa åpnet lagsprinten kraftig og overlot den til Oskar Svensson som nummer fire i et tett og samlet felt.

Foran ham sto nordmannen Svensson Johannes Høsflot Klæbo, italieneren Federico Pellegrino og russeren Alexander Terentev.

På tredje etappe fikk skiathlonvinner Alexander Bolsjunov virkelig farten opp, men klarte aldri å skape mer distanse. William Poromaa og Erik Valnes var raskt bak russeren.

Poromaa byttet tilbake til Svensson som nummer fire. Kort tid etter var det franskmannen Richard Jouves tur til å sette fart. Svensson, sist i ledergruppen, holdt ut og ga William Poromaa en god plassering før nest siste strekning.

William Poromaa tapte litt på siste etappe.

Foto: Jonas Lindkvist

Erik Valnes trykket oss, Alexander Bolshunov og Iivo Niskanen virkelig og Poromaa hadde det vanskelig å få med seg. Det har oppstått et gap mellom Finland, Norge og det russiske laget.

Det ble da en thriller på siste strekk. Johannes Høsflot Klæbo spurtet i siste bakke og fikk en åpning før opprøret.

Nordmannen kom vinneren og Klæbo tok sitt femte OL-gull. Finland vant sølv og det russiske laget bronse.

Oskar Svensson og William Poromaa endte på fjerdeplass.

– Vi følger planen vår, eller så var det ikke planen min å la være, men frem til da gjorde vi det vi måtte, sier Poromaa til TT og fortsetter:

– De kjørte jævla fort, men jeg var nær ved å kunne slutte og dempe trangen. Det var ikke langt unna at jeg skulle klare det.

– Jeg tok sjansen fra start. Hvis noen der ute hadde hatt en dårligere dag, hadde vi vært med og slåss om det, men alle tre kjører utrolig bra, sier Svensson.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.