Det svenske selskapet PriceRunner saksøker Google og vil betale 2,1 milliarder dollar

Hannaho Mckay. (Fil Foto / Reuters / Scanpix).

Det svenske prissammenligningsnettstedet PriceRunner kunngjorde mandag et søksmål mot Googles 2,1 milliarder dollar om at amerikanere manipulerte deres prissammenligningstjeneste i søkeresultater.

Europa har strammet opp reguleringen av teknologiintensiv forretningspraksis de siste årene og EU utarbeider lovverk for å deregulere.

Den amerikanske militsen står overfor bøter og juridiske vanskeligheter i mange europeiske land.

1999 Svenske teknologiselskaper er sikre på at den endelige mengden øl vil bli betydelig høyere ettersom bruddene fortsatt pågår.

Mikael Lindahl, administrerende direktør, sa at søksmålet også var rettet mot å bekjempe forbrukere som har blitt hardt rammet av Googles antitrust-brudd de siste fjorten årene.

PriceRunner anla søksmål til Stockholms patent- og markedsdomstol da EU-domstolen avgjorde at Google brøt EUs antitrustlover ved å manipulere søkeresultater til fordel for prissammenligningstjenesten.

I november bekreftet EU-domstolen 2,4 milliarder dollar. En sanksjon innført av EU-kommisjonen mot Google i 2017 sier at resultatene av Googles prissammenligningstjeneste vises mer attraktivt.

PriceRunner sa at de søkte kompensasjon for fortjeneste de ikke hadde tjent i Storbritannia siden 2008, så vel som i Sverige og Danmark siden 2013.

Ifølge selskapet har Google en monopolposisjon i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EU og Island, Liechtenstein og Norge) og over 90 %. søkemotormarkedet på internett.

Prissammenligningssiden er basert i Sverige, men opererer også i Danmark, Norge og Storbritannia. Tidligere sa han at han hadde planer om å utvide flere vinger.

I november kjøpte det svenske finansselskapet Klarna PriceRunner for et ukjent beløp. Ifølge medieoppslag har prisen passert 1 milliard. AMERIKANSKE DOLLAR.


Gjengivelse av BNS-informasjon i media er forbudt i media og på nettsider uten samtykke fra UAB «BNS».

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. kilder.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.