Hvordan strømmetjenester er i ferd med å endre spillindustrien

Spillindustrien har lenge vært preget av diversifiserte nettsider, men nå blir portalene stadig mer avanserte. Dette gjelder også for strømmetjenester som til stadighet utvider sitt tilbud for å appellere mer direkte til spillere. I dette tilfellet snakker vi spesielt om odds og live betting, to ting som begge er knyttet tett opp mot strømmetjenester.

 

Denne populariteten er gjerne knyttet til live betting som blir stadig mer brukt i Norge. Her har oddstips og livestreaming blitt viktig for profesjonelle spillere. Tempoet i spillet har blitt høyere, og dette har gjort behovet for pålitelig informasjon enda viktigere. Derfor har vi sett flere strømmetjenester som integreres til bettingplattformer.

Hvorfor er strømmetjenester så viktig?

Etterhvert som teknologien har blitt bedre, har også behovene til kundene blitt større. Dette har ført til at spillere stiller stadig høyere krav til bettingsiden de benytter seg av.  Tidligere holdt det med gode bonuser og et bredt utvalg spill, men nå vil de fleste også ha tilgang til direktesendinger, statistikk og mer. Dermed har strømmetjenester i økt grad blitt en attraktiv samarbeidspartner for bettingselskapene, og en viktig brikke i spillet.

 

Imidlertid har det også ført til et klart klasseskille mellom ulike aktører i markedet. Tidligere var det liten forskjell på hva du fant hos ulike bettingsider, men i dag kan forskjellen være enorm. Dette skyldes gjerne at integrasjon og rettigheter knyttet til strømmetjenester er svært kostbart, noe som gjør det til en tjeneste kun de større selskapene kan koste på seg.

Industrien som helhet fornyes

Spillindustrien har lenge vært en uregulert virksomhet, men nå skjer det mye på tvers av det europeiske kontinentet. Dette har også ført til at et lite utvalg store selskaper har tatt kontroll over bransjen. Takket være kostbare reguleringsplaner, lisenser og økt konkurranse har mange små aktører blitt kjøpt opp eller utkonkurrert.

 

Imidlertid har vi sett lite av denne reguleringen i Norge foreløpig. Dette skyldes at både regjeringen og stortinget ønsker å opprettholde det statlige monopolet som Norsk Tipping nyter godt av. For spillere har dette ført til et fraværende utvalg større selskaper med et godt tilbud. Norsk Tipping tilbyr nemlig ikke strømmetjenester for sine spillere, noe som reduserer opplevelsen.

 

Ønsker man å spille på Norsk Tipping vil man i tillegg måtte ha et abonnement på en strømmetjeneste. Sammenlignet med utenlandske tjenester som tilbyr dette gratis, kan man derfor trygt si at norske spillere har trukket det korteste strået. Derfor var det beklagelig å se at daværende statsminister Erna Solberg i 2021 bekreftet at partiet ville støtte en fornyelse av monopolet til Norsk Tipping .

Hvordan vil strømming påvirke spillindustrien fremover?

En viktig detalj som er verdt å merke seg er at stadig flere bettingsider har blitt viktige kilder til underholdning. Dette betyr at spillere benytter dem til langt mer enn bare å legge inn innsatsen sin. Her har strømming, nyheter og lignende blitt viktige elementer for hvilken retning sidene utvikler seg i.

 

Det ser ut til at denne utviklingen fortsetter, og vi kan derfor se en trend der den teknologiske utviklingen bringer bettingsider tilbake i hverdagen til mange. Dette skyldes gjerne at selskapene har blitt flinkere til å tilpasse seg, og at de i dag tilbyr langt mer enn bare spilleautomater på nett.

 

Flere av de mest avanserte spillsidene kan i dag by på en helhetlig underholdningsplattform. Her kan du finne strømmetjenester, nyheter, innblikk i selskaper og idretter. Gjennom applikasjoner og responsive nettsider har dette ført til at stadig flere har et forhold til nettopp bettingselskapene på ulike nivåer. På toppen av dette kan man ofte få tilgang til sportssendinger med et innskudd som koster langt mindre enn en lisens til en strømmetjeneste.

Oppsummering

Strømming har blitt en viktig del av spillindustrien, og har også endret hvordan vi vurderer nettopp bettingsider. Dette har ført til et klart klasseskille der de større, ressurssterke sidene får tilgang til fordeler som livestreaming, mens de små, nye aktørene havner bakpå. Dette kan føre til et mer sentrert marked og tilbud til spillerne, men samtidig fører det med seg noen goder.

 

Live betting har nemlig blitt en av de mest populære måtene å spille på i Norge. Det har ført til at god tilgang til informasjon og statistikk har blitt viktigere. Her kommer bettingsider med livestreaming og tilhørende strømmetjenester inn som et viktig verktøy for spillere. Dette har også åpnet markedet for en rekke nye idretter som tidligere ikke har hatt et stort publikum på nasjonal eller internasjonal TV. Strømming kan derfor påvirke spillindustrien i en betydelig grad, både positivt og negativt.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.