Han blir kommersiell direktør for Altinget i Norge, Altinget

Administrerende redaktør ble funnet i februar og nå har også Altinget funnet sin kommersielle direktør. Marius Zachariasen skal lede magasinets salgs- og markedsarbeid og skal sammen med sjefredaktør Veslemøy Østrem stå i spissen for Altinget Norge.

Fakta

  • Altinget er en del av Alrow Media, som har cirka 170 ansatte
  • Altinget Danmark ble åpnet i 2000 og består av 27 nisjemedier. I tillegg utgis et trykt magasin 10 ganger i året og en serie podcaster.
  • Altinget Sverige ble åpnet i 2014 og består av 10 nisjemedier.
  • Alrow Media inkluderer også en tenketank, konferanse og nettverksaktivitet, og det uavhengige ukentlige nyhetsbrevet mandag morgen.
  • Alrow Media eier også Grønbechs Hotel i Allinge, hvor den danske ekvivalenten til Almedalsuka, Folkemødet, arrangeres hver sommer.
  • Alrow Media eies av gründer Rasmus Nielsen.
  • Altinget Norge blir stiftet høsten 2022 og vil i første omgang bestå av en åpen forside og om lag fem nisjemedier.

– Jeg kan ikke vente. Det er en svært betydelig oppgave å være med å bygge en seriøs ny aktør i det norske mediemarkedet. Siden jeg kjenner det norske markedet, er jeg overbevist om at det er behov for en seriøs politisk avis som Alting. Redaktørstyrte medier som kan gå dypt og ha stor troverdighet er noe norske lesere og organisasjoner etterspør, sier Marius Zachariasen.

Gå tilbake til mediebransjen

Zachariasen kommer fra en markedsdirektørrolle i First Hotels og har tidligere erfaring fra blant annet Schibsted og reklamebyrået McCann.

– Jeg kommer tilbake til mediebransjen for å bidra og styrke den demokratiske samtalen. Innovative utgiverstyrte policy-medier med Altingets nøytrale utgangspunkt finnes ikke i det norske medielandskapet i dag, sier Zachariasen.

Christoph Nørgaard, administrerende direktør i Alrow media, sier at Zachariasen har den perfekte profilen for å kunne bygge det kommersielle fundamentet til Altinget Norge.

Den norske drømmen

– Marius har en førsteklasses kommersiell verktøykasse. Vi er glade for å ha slike evner om bord og ser nå frem til å se vår norske drøm gå i oppfyllelse snart, sier han.

– Marius har lederegenskaper i tråd med våre verdier og det er viktig å skape en attraktiv jobb i Norge, legger Nørgaard til.

Lederduoen skal nå rekruttere

Den nye sjefredaktøren i Norge, Veslemøy Østrem, ser frem til samarbeidet.

– Marius Zachariasen er en dyktig og engasjert leder. Skal vi kunne skape noe helt nytt i Norge, er det essensielt med en partner av hans kaliber, en som deler Altingets visjon, sier Østrem.

Altinget Norge vil tilby politiske nyheter for både generelle og profesjonelle lesere. Den nye lederduoen begynner nå å rekruttere både redaksjonelle og kommersielle ansatte ved avisens norske kontor i Oslo.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.