Fresh XL – en norsk elbil med lång räckvidd

Foto: Fresco Motors

Det norske startup-företaget Fresco Motors viser en elbil som ska ha en räckvidd som bräcker både Tesla og Lucid.

Fresco Motors er en ganske ny norsk bedrift baserat i Oslo som sysslar med å utvikle elbilar. Nå viser de opp en ny modell som kalles for XL men kalt er inte den første elbilen selskapet har vist opp. Redan 2019 viste mannen nemlig en sedanliknande elbil som de overhuvudtaget intet i dagsläget, Fresco Reverie.
De nye modellene XL viser kun opp i digital rendering i videoen nedenfor og trolig ligger en eventuell produksjonsmodell ganske langt fram. Men trots det går det å konfigurere Fresh XL allerede nu. Bokningsavgiften er 10 000 norske kroner og totalt ska bilen ifølge Fresco Motors koster 1 000 000 norske kroner.

1 av 4
Foto: Fresco Motors

2 av 4
Foto: Fresco Motors

3 av 4
Foto: Fresco Motors

4 av 4
Foto: Fresco Motors

Prismessig setter de seg altså like elbilar som Tesla Model S og Lucid Air men biltypene skiljer seg på del frå desse. Fresco XL kan være en slags blanding mellom minibuss og crossover med plass til personer. Drivning ska ske på alle fire hjul med en elmotor ved vardera axel og Fresco Motors utlovar en räckvidd på opp til 100 mil. Batteriet er trolig plassert i golvet og skal ifølge selskapet være en strukturell del av bilen men hvor stort batteriet er deler av intet med seg av.

Trots at man mottar posisjoner meddeler Fresh Motors inte nær XL kan tenke på bli verklighet og om prosjektet som har blitt levert i en produksjonsmodell som kommer tilbake. Ifølge Linkedin har selskapet i dagsläget tre ansatte.
Selskapets logotyp som endrer sedan vi hører noe om de mest sannsynlige påminnelsene om den som Spotify-konkurrenten Tidal bruker.

1 av 4: Fresco Motors
Foto: Fresco Motors

2 av 4: Fresco Motors gammel logotyp
Foto: Fresco Motors

3 av 4: Tidevann
Foto: Tidal

4 av 4: Fresco Revere 2019.
Foto: Fresco Motors

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.