I nappen kvalifiserer de blå seg til finalen

Mathieu WARNIER, Media365, publisert fredag ​​17. desember 2021 kl. 19:04

Misbrukt av Danmark i det meste av kampen, klarte Frankrikes spillere å snu trenden rett på slutten av kampen og skal spille VM-finale (23-22).

Bleuene kommer tilbake fra langt, langt unna! Dominert av et solid dansk lag i hele 50 minutter, holdt Olivier Krumbholz sine spillere kult i en brennende avslutning på kampen. Hvis Allison Pineau fra syv meter (3 mål av 4 skudd) og Laura Flippes (1 mål av 3 skudd) lot Frankrike holde kontakten i starten av kampen, ble feilene mangedoblet. Feil som ga Louise Burgaard (1 mål av 3 skudd) og Line Haugsted (5 mål av 5 skudd) muligheten til å gi Danmark et klarere overtak. Etter et kvarter tok danskene en firestegs ledelse mot Bleues uten løsning mot et solid motstanderforsvar og en Althea Reinhardt (11 redninger med 37 % effektivitet) da de lanserte servene sine siden starten av dette. World 2021 in Spania. En første fransk reaksjon ble sett i løpet av de ti minuttene før pause med Méline Nocandy (3 mål av 5 skudd), deretter Lucie Granier (1 mål av 1 skudd) som brakte Les Bleues tilbake to poeng.

Et sunt forsvarsskifte

Et gap som Laura Glauser (5 redninger ved 28 % effektivitet) klarte å opprettholde i siste sekund med en redning fra sju meter mot Simone Catherine Petersen (1 mål fra 2 skudd). Da de kom tilbake fra garderoben, utnyttet Olivier Krumbholzs spillere forsøket på å returnere til nettet, men de defensive manglene til det franske laget tillot dem ikke å gå lenger. Anne Mette Hansen (4 mål av 7 skudd) og Line Haugsted klarte faktisk å bringe Danmark fire steg tilbake med 20 minutter igjen. Å la for mange sjanser passere i angrep etter at Cléopâtre Darleux sine intervensjoner (6 redninger med 40 % effektivitet) kom i spill ved pause, benyttet ikke Habs muligheten til å heve. Ved å modifisere sitt forsvarssystem til å inkludere en mer avansert spiller, lot Olivier Krumbholz imidlertid laget snu trenden. Grace Zaadi (3 mål av 4 skudd) og Pauletta Foppa (4 mål av 5 skudd) var avgjørende for å bringe Bleues jevnt i starten av de siste ti minuttene. Den danske benken bestemte seg derfor for å erstatte Althea Reinhardt med Sandra Toft i mål.

Toublanc har gjenopplivet Les Bleues

Brest-målvakten satte deretter det italienske angrepet i vanskeligheter (4 redninger med 50 % effektivitet), men Alicia Toublanc (3 mål av 4 skudd) tillot franskmennene å ta ledelsen for første gang i kampens resultat på 57 min. .. før hun så Kathrine Heindahl (2 mål av 2 skudd) utligne. Deretter, ved å legge ned det offensive spillet, klarte Habs å få Pauletta Foppa til å score. Senere mislyktes Laerke Nolsoe Pedersen (1 mål av 5 skudd) mot Cléopâtre Darleux, noe som ga Les Bleues et matchpoeng. Estelle Nze Minko (3 mål av 4 tis) mistet imidlertid ballen og ga Danmark en siste sjanse, som avsluttet kampen med et siste skudd fra ni meter. Anne Mette Hansen fanget heldigvis ikke tricolorveggen.

På slutten av en absolutt ukontrollert semifinale vant Bleues (23-22) kvalifiseringen til den tredje verdensfinalen, etter at titlene ble vunnet i 2003 og 2017. Fem måneder etter OL-tittelen har de beskyttede av Olivier Krumbholz muligheten til å skrive en ny side i fransk håndballs historie. Det blir mot Spania eller Norge denne søndagen i Granollers.