Forskere lover harde tider til løgnere: 90 % av ansiktsmuskelens mikrobevegelser. presisjonsskanningsenheten vil erstatte polygrafen

En polygraf, bedre kjent som en løgndetektor, er en ganske kompleks enhet for å måle ulike kroppsparametere og er basert på antakelsen om at en liggende person er mer opphisset. Med andre ord, hvis du kunne kontrollere følelsene dine og holde deg avslappet, kan du sannsynligvis jukse med en polygraf.

Men du vet allerede: dette er grunnen til at polygrafen ikke alltid brukes i forundersøkelser. Hvis effektiviteten var veldig høy (om ikke 100, minst 80-90 prosent), ville det ofte være nok å bare spørre den mistenkte om han gjorde det.Sannhetsmaskin

En løgndetektor er vanskeligere å lure dersom flere faktorer tas med i sluttevalueringen. Derfor er oppfinnelsen til Tel Aviv University-forskerne veldig interessant.

Forskerne brukte elektroder på ansiktene til 48 frivillige. På den andre siden av den foreliggende oppfinnelse er det en datamaskin med et kunstig intelligenssystem og en stor database. Tanken er enkel: det har vært kjent siden 1800-tallet at ansiktsmuskler er vanskeligere å kontrollere og noen av dem aktiveres når du lyver.

Faktisk tror noen mennesker at de kan gjenkjenne en løgn ved noen endringer i ansiktsuttrykk. Israelske forskere la ganske enkelt denne kunnskapen inn i DIs hjerne og ga dataelektrodene for å lese folks ansikter.

Studiedeltakerne satt to og to mot hverandre. Den ene hadde hodetelefoner på og den andre måtte si det han hørte. Eller lyve. Ikke noe rart, men det tok ikke folk tid å lyve lenger: Å lyve er så naturlig for oss. Og den nye AI-baserte løgndetektoren oppdaget 22-73 % løgner korrekt. saker. Ikke veldig imponerende resultater? Å lese ansiktsmuskler ved hjelp av DI er mye mer nøyaktig enn en polygraf!

Interessant nok var det større sannsynlighet for at de studiedeltakerne som klarte å lure datamaskinen også ville lure folk. Det ser ut til at folk ubevisst kan lese de samme tegnene. Løgn er vanligvis gitt av bevegelser rundt øyenbrynene eller kinnene.


Sannhetsmaskin

Sannhetsmaskin

Det er det: Vil en ny løgndetektor lansere en polygraf? Vel, egentlig ikke. Forskere fant at sammentrekninger av liggende muskel er ganske individuelle. Dessuten kan de endre seg over tid. Dette er en hindring å overvinne, men det betyr at AI må læres lenger.

Kilde: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/brb3.2386

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.