Før sluttspillet med Russland. I mars, som i en gryte, eller hvordan personalet hadde det på denne tiden av året

I mars slo waliserne oss denne gangen

Eldre fans husker Orłów Górskis lag. Vi har ikke hatt en bedre i historien. Imidlertid klarte det laget også å miste alle fordelene sine i mars. Det er nok å nevne den minneverdige kvalifiseringsrunden til verdensmesterskapet i 1974 i Tyskland. Polen er i gruppe med England og Wales. Vi starter 28. mars 1973 med den teoretisk svakere waliserne. Og hva? Og vi taper 0:2 i Cardiff, selv om det ryktes at motstanderne våre var tømmerhoggere uten anelse om å spille fotball.

SE OGSÅ: Sammendrag av året for det polske fotballaget

På den tiden i Cardiff var det faktisk mye press og disse mannlige albuekampene. Polakkene forlater leiren forslåtte, men også sinte. Som vi leser på nettstedet laczynaspilka.pl, lanserte en av våre slagordet: til gjengjeld skal vi slå dem så hardt at skoene deres faller av. Vi gjorde det også. Heldigvis spilte vi nøkkelkampene for disse kvalifiseringskampene i juni (2-0 mot England), september (3-0 mot Wales) og oktober (minneverdig 1-1 på Wembley). Det er skummelt å tenke på hva som ville skjedd hvis vi hadde spilt med britene i mars.

Men hva har Sousa å si?

Nåværende manager Paulo Sousa vet også noe om at polske fotballspillere ikke er i toppform i mars. I mars i år åpnet vi kvalifiseringen til verdenscuppen i Qatar og vi mistet sjansene våre til førsteplassen i gruppen, og dømte oss selv til en sluttspillkamp. 3:3 borte mot Ungarn (et mirakel at det endte slik, for vi tapte 0:2 og 2:3), 3:0 med svake Andorra og 1:2 i nøkkelkampen mot engelskmennene på Wembley. Denne siste kampen slo oss ut. Det var tydelig at det ville være et mirakel å overta britene i gruppen. Og vi avsluttet disse kvalifiseringskampene på andreplass og nå teller vi nervøst dagene frem til kampen mot Russland.

Piechniczek var heldig som ikke spilte noen store kamper i mars

Men la oss komme tilbake til historien. Antoni Piechniczek var heldig som ikke startet eliminasjonen for neste verdenscup i Spania, som er minneverdig for oss i mars, fordi det vennskapelige tapet mot Romania (0:2) ikke var et problem. Og allerede i mai klarte vi å vinne 1-0 mot Øst-Tyskland og vi kunne ha ventet i fred på omkampen, som vi også har vunnet. 3: 2 fra Leipzig i oktober lukket emnet. Det ble klart at vi skal til verdensmesterskapet for fjerde gang.

I mars, som i en gryte

Mars var ikke alltid uheldig for det polske laget. Mye var avhengig av klassen til rivalen og kvaliteten på spillet laget vårt presenterte på den tiden.

I mars kunne Henryk Apostel vinne og uavgjort med laget, men da skjebnen til opprykk til EM 1996 sto på spill tapte laget hans 1-2 for Romania. Da mistet han ikke sjansene, men det var det andre tapet i den fjerde kampen og situasjonen ble veldig komplisert. Ikke alt var avhengig av oss lenger. Det hjalp heller ikke at vi hadde en fire kamper ubeseiret rekke, som vi trakk i Zabrze med Frankrike og Romania.

Wójcik i mars strippet for illusjoner

Janusz Wójcik tapte EM 2000-kvalifiseringen veldig hardt, etter å ha lidd to tap i mars 1999: med England i London (1-3) og med Sverige i Chorzów (0:1). Wójcik, som begynte sitt arbeid med sammenligninger med Górski, ble nådeløst fratatt sine illusjoner. Hvem bryr seg om vi for tredje gang i historien scoret et mål på Wembley, siden rivalen viste oss en plass i rekken. Og svenskene har rettet opp.

Og Engel triumferte i mars

Jerzy Engels lag gjorde det bra i mars. Første omgang (2000) var svak, da Engels side, uavgjort med Ungarn, fortsatte serien uten mål og seire. Da var det allerede 270 minutter på telleren. Et år senere fortsatte imidlertid Engels lag sin seirende marsj mot verdensmesterskapet i 2002 i Korea og Japan. En 3:2 bortekamp med Norge (24. mars) og 4:0 med Armenia i Warszawa (28. mars) gjorde at vi kunne opprettholde statusen som et ubeseiret lag i kvalifiseringsrundene. Vi har hatt fire seire på vår konto, inkludert to mot store konkurrenter i kampen om opprykk. Ikke rart at kvalifiseringen var vellykket for oss.

Blandede følelser hos Janas og Beenhakker

Paweł Janas i mars 0-0 med Ungarn på det schlesiske stadion i 2003 beviste at det ikke blir noen mirakler og opprykk til EM 2004. Imidlertid vant Janas selv to år senere, også i mars, 8-0 mot Aserbajdsjan og 1-0 mot Nord-Irland i VM-kvalifiseringen 2006. Vi klarte det til tross for to tap mot England.

To forskjellige merker overlevde Leo Beenhakker. I mars 2007, da han var på vei opp, vant han enkelt 5-0 mot Aserbajdsjan og 1-0 mot Armenia. Disse seirene bidro til opprykk til EM 2008. I mars 2009 var det ikke så rosenrødt. 2:3-tapet i Belfast mot Nord-Irland viste at de ikke lenger er det samme laget som vant mot Portugal (2:1) og Belgia (2:0, 1:0) i tidligere kvalifiseringsrunder.

mars avsluttet Fornalik

Waldemar Fornalik har ingen gode minner fra mars i det hele tatt. Hva om laget til Fornalik hadde vunnet 5-0 mot San Marino 26. mars 2013, siden de tapte 1:3 for Ukraina i Warszawa fire dager tidligere, og det var allerede da klart at vi ikke skulle til VM 2014.

Nawałka gjorde jobben sin i mars

Prestasjonen til Adam Nawałka i mars var mye bedre. Av de syv kampene som ble spilt på den tiden, vant han fire, uavgjort en og tapte to. Det var stort sett vennskapskamper. Selv om to kvalifiseringsrunder også fant sted. 1:1 med Irland i Dublin 29. mars 2015 hjalp oss til å gå til EM 2016. Og 2:1 med Montenegro i Podgorica 26. mars 2017 var neste steg til verdensmesterskapet i 2018 i Russland.

Vi kan ønske Sousie effektiviteten til Buzzer i mars

Jerzy Brzęczek, som jobbet med laget før Sousa-tiden, var 100 % effektiv i mars, og vant 1-0 mot Østerrike i Wien og 2-0 mot Latvia. Det var mars 2019 og en flott åpning av de vellykkede kvalifiseringskampene til EM 2021. Vi ville ikke ha noe imot om Sousas lag spilte fargeløst og defensivt som denne Brzęczka. Forutsatt at sluttresultatet ble det samme.

Dariusz Ostafiński, Polsat Sport

Gå til Polsatsport.pl

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.