Fondsforvaltere ser spennende muligheter i medisinsk teknologisektoren

– Mange av selskapene vi ser på har falt ganske mye, så det ser spennende ut herfra, sier fondsforvalteren i et intervju med Finwire.

Det relativt ferske fondet fokuserer på selskaper med et betydelig innovasjonsnivå, hvis produkter utgjør en stor forskjell for pasienter, noe som letter godkjenningsprosessene og refusjon fra forsikringsselskapene. Dessuten ser de mest på selskaper som allerede har bevist seg til en viss grad.

— Vi ønsker at bedrifter allerede har et ferdig produkt, men kan stå overfor en global utrulling. Et eksempel er Bonesupport, som ble lansert i noen land og nå rulles ut i USA. Vi vil heller ta en kommersiell risiko slik at vi kan bruke vår kunnskap, våre kontaktnettverk og dykke dypt ned i dataene, enn å ta en utviklingsrisiko, svarer Elmsjö.

Bonesupport steg til å bli fondets største eierandel med 7,6 % av porteføljen. Selskapet produserer injiserbare biokeramiske bentransplantaterstatninger som brukes ved benbrudd og ombygges til pasientens bein. Produktet har også evnen til å levere medisiner som antibiotika, noe som er en stor fordel i forhold til konkurrerende behandlinger.

Et annet selskap i porteføljen som Elmsjö trekker frem er Tobii Dynavox, som utvikler kommunikasjonshjelpemidler for blant annet mennesker med nedsatt funksjonsevne. Selskapet har en mektig penetrasjon på 2 prosent, så det er mange vekstmuligheter.

— Historisk sett har Tobii Dynavox vokst godt, men det er et ganske tregt marked hvor for eksempel helsevesen og forsikringsselskapskompensasjoner må på plass før du kan selge produktet ditt. Samtidig bygger de veldig høye grøfter og er dominerende i dette markedet. Jeg tror de kan fortsette å vokse 10 % i lang tid, selv om de ikke er så avhengige av økonomien, forklarer fondsforvalteren.

Elmsjö gjør et poeng ved å hylle innovasjonskraften i de nordiske landene.

— Det er utrolig mange medisinske teknologibedrifter i Norden, som er sterkt knyttet til våre utmerkede universiteter hvor det drives medisinsk forskning i verdensklasse. Så hadde vi store selskaper som flyttet til land som Kina og India hvor det er billigere å forske. Ansatte ble i Norden og noen valgte å starte egne selskaper, som vi nå ser komme på børsen. Så Norden er et fantastisk økosystem for små medtechbedrifter, avslutter Elmsjö.

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *