Flanderns «Nordstrategi»: Statsminister Jambon besøker Norge og Sverige

Turen til den flamske delegasjonen, ledet av MP Jambon, understreker nok en gang Flanderns ambisjoner om å konkurrere med de skandinaviske landene. Flandern elsker å hente inspirasjon fra skandinaviske eksempler når det kommer til arbeidsmarkedspolitikk, innovasjon og bærekraft. På slutten av 2021 åpnet Flandern en permanent representasjon i den danske hovedstaden København for å etablere diplomatiske forbindelser med Danmark, Sverige, Norge og Finland derfra.

Naturgass og fornybar energi

Statsoverhodet i Flandern Jambon skal torsdag møte med statssekretæren for handel og industri og olje- og energiministeren i den norske hovedstaden Oslo. Det andre møtet er spesielt viktig for Flandern med tanke på energikrisen, ettersom Norge er den nest største leverandøren av naturgass i Europa. MP Jambon vil også møte ledelsen i de norske energimultnasjonale selskapene Equinor og Engie i Oslo, med fokus på fornybar energi.

innovasjon og kommunikasjon

Fredag ​​møtes den flamske delegasjonen med handels- og økonomiministeren i den svenske hovedstaden Stockholm for å finne ut mer om hvordan kvalifikasjoner forvaltes i Sverige. På området innovasjon vil statsministeren besøke to svenske selskaper, Vinnova og Kunskapsstiftelsen, og Tillväxtverket, det svenske byrået for økonomisk og regional vekst. Til slutt besøker Jambon elektronikk- og teleselskapet Ericsson. De tre belgiske telekomleverandørene Proximus, Telenet og Orange bruker alle Ericssons teknologi for å lansere 5G-nettverket.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.