Fire forkjølelser i et brutalt løp

I fire dager avgjøres rulleskirenn i Norge, hvor norgeseliten har samlet seg spesielt med franske og svenske skiløpere. Det første løpet ble avgjort torsdag, 7,5 kilometer langt i fristil på jevn stigning der målgang var i Öygardstöl i fjellet.

Kalla kom i mål på 34 minutter og 16 sekunder, nok til en fjerdeplass. Det var 44 sekunder fra pallen, franske Delphine Claudel tok sisteplassen på pallen og drøyt tre og et halvt minutt fra vinneren Therese Johaug.

Irritert andre Burman

Nordmannen har nå vunnet distansen i Blinkfestivalen seks ganger, dette var raskere enn noen han har klart før: 30 minutter og 45 sekunder.

I herrekonkurransen ble det også norsk seier. Gaute Kvåle – som aldri har vært blant de ti beste i verdenscuppen – vant etter en bråkavtale med Jens Burman. 28 minutter og 56 sekunder ble vinnertiden til Kvåle, den andre foran svensken.

Etter dramaet ble Burman irritert.

– Jeg tror han dyttet meg mot gjerdet. Jeg tror jeg hadde høyere fart enn ham, og han skulle ikke dyttes og lukkes for meg. Jeg tror det ble vondt av ham, sier Burman Dagbladet.

William Poromaa ble nummer seks på 30.19.

Løpet ble også avgjort i klassisk stil, langrennsløperne Lina Korsgren og Linn Sömskär ble første og andre på tidene 40.16 og 40.24. Og Johannes Eklöf ble kun slått av Andrew Musgrave i herreklassikeren.

Jakten starter fredag, og en supersprint avgjøres i skiskytingen.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.