Zbigniew Stonoga fikk ikke asyl i Norge. «Det er messer mellom Norge og Zbigniew Ziobro» | Politikk

1. desember 2020 avsa Lublin tingrett en avgjørelse om den europeiske arrestordren på Zbigniew Stonoga. Dette ble spurt av Lublin regionale påtalemyndighet, som tidligere hadde utstedt en arrestordre mot ham. Etterforskerne anklager blant annet forretningsmannen for underslag på over 900 000 PLN og hvitvasking av penger under veldedige aktiviteter i 2015-2017. Zbigniew Stonoga, som mener han blir forfulgt av polske myndigheter, har reist til Norge, hvor han har søkt om asyl. 14. desember informerte han om at Lokalkontoret for utlendinger (UDI) hadde tatt negativt vedtak i denne saken.

Den europeiske arrestordren på Zbigniew Stonoga. «Jeg savner deg også»

Zbigniew Stonoga fikk ikke asyl i Norge. Du kan be om hjelp i Polen

forretningsmann delt på Facebook innholdet i det mottatte dokumentet. Utenrikskontoret sier det ikke er grunn til å gi asyl til Zbigniew Stonoga. som søker tilflukt fordi han blir tiltalt på falske anklager, kan ikke forsørge familien sin i Polen, hva om vil treffe i fengsel vil han ikke ha tilgang til helsehjelp. Tusenbein påpekte også at de ansvarlige for skjebnen hans er PiS-president Jarosław Kaczyński, justisminister Zbigniew Ziobro og administrasjons- og innenriksminister Mariusz Kamiński.

Utenrikskontoret har opplyst at Stonogi-saken ikke oppfyller kravene i flyktningkonvensjonen og at den kan søke hjelp fra polske institusjoner. UDI understreket også at det polske rettsvesenet opererer «på akseptable nivåer» og at Stonoga kan regne med en rettferdig rettergang.

Mateusz MorawieckiSowiński: Statsministeren kan ikke sitte når Ziobro kritiserer ham direkte

Zbigniew Stonoga: Nordmennene vil ha sin statsborger og foreslår å utlevere meg på polsk side

Ifølge brevet som Zbigniew Stonoga mottok, kan han ikke regne med retten til å bli i Norge og må forlate landet. 16. desember meldte gründeren at han da han publiserte denne informasjonen hadde fått oppholdstillatelse gyldig til mai 2021, men fikk kort tid etter beskjed om at tillatelsen kunne tilbakekalles.

«For et øyeblikk siden – og klokken er 01:24, mottok jeg bekreftelse på at det pågår en rettferdig mellom Norge og Zbigniew Ziobro (personlig), hvis formål er tilbaketrekking av asyl gitt av Polen til fru Silje Garmo og hans 2 år gamle datter Eris som tok meg tilbake til den polske siden. […] Tiltak for å hindre meg i å få asyl ble sluttet seg til store kretser av det polske miljøet i PiS, inkludert alle portaler, for eksempel Mitt Norge, og en fagforeningsaktivist kjent for å forfølge polske arbeidsgivere (en polak) tilknyttet en stedfortreder PiS «- Stonoga skrev på Facebook [pisownia oryginalna].

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.