Fem politikere: dette blir forskjellen med Andersson ved makten

Det sosialdemokratiske partiets leder Magdalena Andersson ble valgt som ny svensk statsminister etter en avstemning i Riksdagen.

Men hva blir den store forskjellen med deg som leder sammenlignet med representanten Stefan Löfven? Både frykt og forhåpninger merkes blant de økonomisk-politiske talsmennene til stortingspartiene.

– Jeg kjenner Magdalena som en stridbar person og håper vi sammen kan øke reformtempoet og utvikle en grønn og rettferdig politikk, sier Miljøpartiets økonomisk-politiske talsmann Karolina Skog.

Fare for å svinge til venstre

Mats Persson i de liberale mener statsministerskiftet kan føre til mer venstreorientert politikk.

– Vi har sett hvordan Magdalena Andersson har foreslått en økning i spareskatten, hun vil øke eiendomsskatten, jeg tror politikken vil trekke kraftig til venstre og det er dårlig for Sverige, sier hun.

«Fakta og glimtet i øyet»

Moderatenes økonomisk-politiske talsperson Elisabeth Svantesson tror ikke forskjellene vil være spesielt store på politisk nivå, men hun håper Magdalena Andersson møter flere politiske debatter enn forgjengeren.

Så hvordan vinner du en debatt mot den nye statsministeren? Og hva er den store forskjellen med Andersson ved roret? Hør svaret fra økonomisk-politiske talspersoner fra moderatene, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Liberalerna og Miljöpartiet i klippet over.

Senterpartiet og Venstre var også invitert til å delta, men de valgte å ikke stille.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.