Feiring av den nasjonale uavhengighetsdagen i Norge og moteshowet «Niepodległa» – polsk redaksjon

Feiringer på kirkegården til forsvarerne av LvivFoto: Fig. Andrzej Borysewicz

Feiringen av 103-årsjubileet for Polens gjenvinnende uavhengighet begynte med en høytidelig messe for hjemlandet. I Metropolitan Basilica of the Assumption of the Blessed Virgin Mary samlet seg polakker fra Lviv og Lviv-regionen, polakker fra Polen, polske diplomater og soldater fra den polske arbeidsstyrken stasjonert i Jaworów treningsleir.

Den hellige messen ble ledet av pater Jacek Eliasz, direktør for det teologiske instituttet Saint Józef Bilczewski i Brzuchowice. I sin preken refererte predikanten til Johannes Paul IIs ord om friheten som er gitt og gitt oss. – Det handler ikke bare om denne dagen, men om en slik konstant bekymring for friheten som er tildelt oss. Og vi kan si at vi hver dag består denne eksamen i det som er tildelt oss – bemerket presten.

Etter den hellige messen uttrykte generalkonsulen for Republikken Polen i Lviv, Eliza Dzwonkiewicz, sine ønsker i anledning uavhengighetsdagen. – Jeg ønsker deg at Polen alltid er nær, at uansett tid og hvor vi er, vil alt som er polsk – litteratur, kunst, minner, kontakter med landsmenn – bevege oss, gjøre dem svært viktige for oss, understreket konsulen .

«De faller for å leve fri»

Den andre delen av seremonien fant sted på Cemetery of the Defenders i Lviv. Det er der på herlighetsmonumentet at det er en inskripsjon «Mortui sunt, ut libero vivamus» («De falt fordi vi kan leve fri»). Republikken Polens generalkonsul i Lviv, Eliza Dzwonkiewicz, diplomater og ansatte ved konsulatet, delegasjoner fra polske selskaper og organisasjoner fra Lviv og Lviv-regionen, samt polske landsmenn la ned røde og hvite kranser og blomster og tente lys kl. massegraven på Eaglets kirkegård.

En æresvakt av oppdagelsesreisende i Lviv sto ved massegraven til ukjente soldater. – Vi er på Eaglets kirkegård. Vi hyller og minnes de polske soldatene som kjempet for landets uavhengighet, «sa speider Andżelina Najda.» Polakkene i Lviv husker denne høytiden og kommer hit for å hylle soldatene som kjempet for landets uavhengighet. Polen, » la til speider Wiktoria Kulagina.

Foto Andrzej Borysewicz

Nazar Baczyński, en polak fra Lviv, understreket at 11. november var en spesiell høytid for ham. – Jeg er stolt over å være polsk. Og det er denne cotillonen og et rødt og hvitt armbånd som understreker min klarhet «- observerte han.

Mange landsmenn fra Polen ble med på jubileumsfeiringen. «Det er en stor ære for meg at jeg på denne spesielle dagen for hver polak kunne delta i feiringen på dette unike stedet, nemlig Eagles Cemetery i Lviv, hvorfra asken til graven til en ukjent soldat i Warszawa ble samlet inn… Vi gjentar alltid til Zamość at hovedseremoniene holdes i Warszawa, men vi er nærmere Lviv – et sted der kamper fant sted og Independent, som vi leide, vi dyrker minnet om menneskene vi skylder det «- sa han Tomasz Banach fra foreningen «Turisme med lidenskap» i Zamosc.

Det ble hyllet amerikanerne og franskmennene

Soldater fra den polske innsatsstyrken stasjonert ved Jaworów treningsleir nær Lviv, sammen med polske diplomater og medlemmer av Society for the Protection of Military Graves i Lviv, la også blomster på monumentene til amerikanske og franske flygere som døde til forsvar. Polen.

Representanter for Republikken Polens generalkonsulat i Lviv besøkte også gravene til de hvilende polske parlamentarikerne på blant andre Łyczakowski-kirkegården. Franciszek Smolka, Maksymilian Majakiewicz, Jan Łopuszański, Władysław Nosowicz. Emilia Chmielowa, mangeårig president for føderasjonen av polske organisasjoner i Ukraina, som døde i vår ble også minnet.

– Etter å ha plassert blomstene gikk vi en tur og på Łyczakowski-kirkegården besøkte vi gravene til polske parlamentarikere og ministre fra mellomkrigstiden. Vi hadde en minister for jernbaner, forsyninger, departementer som ikke lenger eksisterer, men vi er veldig takknemlige for alle som bygde Polen. Med det gode været og solen, den hyggelige og varme atmosfæren på feriedagen, vandret vi og besøkte gravene til de som bygde dette Polen for oss – oppsummerte generalkonsulen for Republikken Polen i Lviv, Eliza Dzwonkiewicz.

Den 11. november 1918, etter 123 års deling, fikk Polen tilbake sin frihet. Nasjonal uavhengighetsdag, feiret 11. november, er den viktigste polske nasjonaldagen. Jubileumsfeiringer finner sted i mange polske byer. De største feiringene med deltakelse fra de høyeste statlige myndigheter holdes i Warszawa på Józef Piłsudski-plassen, foran graven til den ukjente soldaten.

Eugeniusz Salo

pappa

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.