FBI advarer mot nye cyberangrep – Sydsvenskan

Umiddelbart etter at USAs president Joe Biden kunngjorde nye sanksjoner mot Russland, skal en høytstående FBI-tjenestemann ha kontaktet lokale amerikanske myndigheter og bedrifter for å be om forsiktighet og årvåkenhet over mulige cyberangrep, rapporterer CNN.

Amerikanske myndigheter sier at det ikke er noen spesifikke trusler mot USA som kan knyttes til utviklingen i Ukraina, men oppfordrer til forsiktighet.

Australia forventer også at landet blir straffet med russiske cyberangrep som hevn for sanksjoner mot Russland.

«Vi er bekymret for risikoen for et cyberangrep på vår kritiske infrastruktur,» sa innenriksminister Karen Andrews ifølge ABC News.

Jakub Godzimirski ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (Nup) sier til nyhetsbyrået NTB at norsk olje- og gassproduksjon er attraktive mål for russiske nettangrep og at slike angrep er ett av flere verktøy russiske myndigheter bruker når diplomatiet svikter.

– Kontroll over energi er en viktig del av Russlands strategiske tenkning. Norge må stole på cyberangrep på olje- og gassinfrastruktur, sier Godzimirski.

Flere amerikanske selskaper har den siste tiden vært målet for løsepengevareangrep med påståtte russiske koblinger.

Colonial Pipeline ble i mai rammet av et angrep som stengte den største oljerørledningen i USA og i sommer ble det amerikanske dataselskapet Kaseya angrepet, som også rammet Coop i Sverige. Den amerikanske presidenten sa at han trodde Kreml var involvert.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.