Europa overgår Kina i antall enhjørninger og investeringer i teknologi | Avtale

I mellomtiden, i Europa (studieforfatterne inkluderte 27 EU-medlemmer i regionen og 18 andre land, inkludert Storbritannia, Norge og Sveits), ble det dannet 98 «enhjørninger» hvert år, noe som bringer det totale til 321.

Europa ligger foran Kina også når det gjelder investeringer i oppstartsbedrifter: venturekapitalfond investerte 77 milliarder euro i det europeiske markedet i perioden januar-september. 45 milliarder dollar i Kina. AMERIKANSKE DOLLAR.

Til sammenligning nådde investeringsinntektene i Europa 48 milliarder euro det siste året. 52 milliarder dollar i Kina. AMERIKANSKE DOLLAR.

Ifølge Tom Wehmeier, partner i Atomico, har antallet nye enhjørninger og mengden innsamlet risikokapital nådd rekordhøye nivåer i Europa.

I 2021 begynte kinesiske regulatorer å stramme kontrollen over giganter som Alibaba, Didi Global og Tencent, noe som vekket bekymring blant andre IT-markedsaktører.

Europa, i mellomtiden, tiltrekker seg aktivt investeringer i nye teknologisektorer, inkludert amerikanske investeringsfond, og tilbyr investorer mer stabilitet og forutsigbarhet enn Kina og til og med USA.

«Usikkerhet er dårlig for investorer,» sa Wehmeier. «Stabiliteten i Europa er et flott grunnlag for å bygge et sunt teknologisk økosystem, og det har blitt enda nyere.»

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.