Ny bestesprint fra Stina Nilsson

Stina Nilsson begynte å vise god skiskytterform i vinter. Nilsson ble nummer 16 på sprinten på Hochfilzen 10. desember og ble to dager senere nummer 10 på jaktstarten – hennes beste verdenscupresultat noensinne.

Og etter hans første besøk på skytebanen i dagens Oberhof-sprint var det noen som påpekte at et nytt godt resultat var nært forestående. Nilsson skjøt fullt i de horisontale skuddene og forlot skuddbanen som niende.

Nilsson klarte ikke å ta tilbake ledelsen på banen, men en bom i stående skytter satte henne på 14. plass, 46,6 sekunder bak norsk vinner Marte Olsbu Röiseland.

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke avspilling i nettleseren din. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Stina Nilsson: «Veldig glad for å ikke spore av»

– Jeg er veldig glad for å ikke spore av og stoppe arroganse og få fem bom. Jeg er veldig fornøyd med dette. Jeg bommer på det første skuddet, men jeg holder tempoet og tør å gå videre, sier Nilsson.

Nilsson dro best av alle svensker og ble totalt nest beste svenske etter Hanna Öberg som ble nummer niende.

– Det er ikke så langt unna topp ti. Det hadde vært utrolig å kunne treffe personlig rekord, sier Nilsson som var 8,7 sekunder fra topp ti.

OL nærmer seg

Mindre enn en måned før OL har det vært flere turer rundt Nilssons mulige OL-arena de siste dagene. Søndag skrev Aftonbladet at de var klare for OL, noe som ble raskt avvist av den svenske olympiske komité (SOK) for SVT Sport.

Nilsson selv fokuserer ikke på dette.

– Jeg tenker ikke på OL. Jeg tror jeg vil fortsette min lille skiskytterreise og se hvor det tar meg. Hvis det tar meg til et OL i år, veldig moro. Men jeg ser ikke på dette som min siste sesong. Jeg ser også en til OL. Jeg vil bare fortsette å vokse, sa han til SVT torsdag.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.