Etter overhalingen: Det store svenske selskapet av innleide leger ble nedlagt i Norge

Det regionale helseforetaket Helse Vest har foretatt en gjennomgang av forholdene til personalbedriftene som leies inn.

To selskaper, Läkarleasing of Sweden og en større norsk operatør, fant at selskapene ikke betalte tilstrekkelig overtidskompensasjon til ansatte ansatt ved norske sykehus.

– Dette er et klart brudd på avtale- og arbeidsmiljøloven, sier Hilde Brit Christiansen, leder for Nasjonal styringsgruppe for personalinnkjøp ved Helse Vest i en pressemelding.

Lover å betale

Gustav Zetterholm, leder for norsk drift i Läkarleasing, skriver til SVT at de vil ta flere grep for å rette opp feil, som han mener rammer få personer og mindre beløp per person.

«For å unngå at dette skjer igjen starter vi neste uke med å videreutdanne lønnsavdelingen i hvordan avtalen skal tolkes og ambisjonen er også å betale den overskytende delen av overtiden så raskt som mulig (innen neste uke). interessert» .

Han hevder at dette er «individuelle feil» og at de har et godt forhold til den norske klienten. «Men gitt den politiske debatten om personalbedrifter i helsesektoren som nå foregår i Norge, må vi selvsagt jobbe enda hardere for å være den mest profesjonelle utøveren der hver time som brukes som konsulent oppleves som en merverdi for helsen. omsorg».

Medisinsk leasing har lenge vært en av Sveriges største personellaktører i helsesektoren, men det har vært flere stormer rundt selskapet og dets virksomhet. Beslutningen om å avbryte dagen vakte oppmerksomhet fra flere norske medier, inkludert NRK.

Bedriftene hadde en måned på seg til å rette opp feilene.

Vet du mer? Ta kontakt med SVTs revyjournalister.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.