BIS bestemte arbeidsområdene for BIS Innovation Hub Nordic Center

Kunngjøringer
Nordic Innovation Centre i Stockholm skal jobbe med prosjekter som tar sikte på å styrke mulighetene for å betale offline med digitale sentralbankpenger og utvikle systemer for å analysere betalingsdata. Dette sto i arbeidsprogrammet til Innovation Hub til Bank for International Settlements (BIS) for 2022, som ble presentert i dag.

Nordic Innovation Centre skal i første omgang jobbe med to prosjekter i 2022. Ett prosjekt skal undersøke hvilke krav og løsninger til disse som må oppfylles for at de digitale sentralbankpengene skal kunne brukes offline. Målet med det andre prosjektet er å vise hvordan man kan oppdage ulovlige aktiviteter, som hvitvasking av penger, skatteunndragelser og terrorfinansiering, ved hjelp av sanntidsdata fra betalingssystemet, Real Time Gross Settlements, RTGS.

Nordic Innovation Centre i Stockholm, etablert i juni 2021 i samarbeid med BIS, Danmarks Nationalbank, Central Bank of Iceland, Norges Bank og Sveriges Riksbank, skal jobbe med finansielle innovasjoner sammen med andre BIS-sentre og sentralbanker rundt om i verden. BIS Innovation Hub består av partnerskap med Bank of Canada (Toronto), Bank of England (London), Den europeiske sentralbanken (Frankfurt og Paris), Hong Kong Monetary Authority (Hong Kong SAR), Monetary Authority of Singapore. (Singapore) og den sveitsiske nasjonalbanken (Zürich og Basel), samt et strategisk partnerskap med Federal Reserve System (New York). Sammen vil disse sentrene tjene som knutepunkter for et nettverk av innovasjonseksperter, for forskning på sentrale finansteknologitrender som er relevante for sentralbanker, og for å fremme internasjonalt samarbeid rettet mot å forbedre funksjonen til det globale finanssystemet.

Kontakt: Pressetjenesten 08-787 02 00

Oppdatert 25-01-2022

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.