Dronning Elizabeths emosjonelle ord om sin døde ektemann – den første julen etter prins Philips død

Første jul uten prins Philip.

Her er dronning Elizabeths emosjonelle ord om hennes avdøde ektemann.

Det var 16. februar i år at det britiske hoffet kunngjorde at prins Philip, ektemann til dronning Elizabeth, hadde oppsøkt lege.

Kort tid senere kom neste melding, da retten fortalte at han var operert i hjertet. Etter noen dagers hvile fikk prinsen reise hjem.

Men den tragiske nyheten kom tidlig i april. Det britiske hoffet kunngjorde at dronningens elskede ektemann, prins Philip, er død i en alder av 99. Prinsen sovnet «stille i morges på Windsor Castle», sa retten 9. april.

Dronning Elizabeths første jul uten prins Philip

Da dronning Elizabeth holdt sin tradisjonelle juletale til det britiske samveldet 1. juledag, hadde hun sin elskede ektemann i tankene. Allerede i starten av talen tok dronningen opp at hun nå feirer sin første jul uten Philip.

– Månedene etter min elskede Philips død følte jeg meg styrket av all kjærligheten etter alle hyllestene til ham. Hennes pliktfølelse, intellektuelle nysgjerrighet og evnen til å trekke noe morsomt ut av alle situasjoner var ukuelige, sa dronningen i starten av talen.

Har fortsatt:

– Hans lure og nysgjerrige blikk var endelig like tydelig som da jeg møtte ham første gang.

Han forklarte at hele familien savner prins Philip under årets julefeiring.

– Og så vidt jeg vet savner familien vår, vet jeg at han ønsket at vi skulle ha en god jul. Hans tilstedeværelse var til stede da vi forberedte oss til feiringen.

Nedenfor kan du ta del i hele dronning Elizabeths juleadresse:

Artikkelen Dronning Elizabeths emosjonelle ord om sin døde ektemann – den første julen etter prins Philips død er skrevet og utgitt av Moro.

Regina Becker

"Typisk alkoholutøver. Subtilt sjarmerende sosiale medier-elsker. Freelance zombie-forsker. Popkultur-banebryter."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.