Erling Haaland overgang: Den norske stjernen slutter seg til Manchester City 1. juli

Manchester City har sagt ja til å signere Erling Haaland fra Borussia Dortmund, og tar med seg en av de mest spennende unge spillerne i verden som en sen erstatter for storklubben Sergio Aguero. (Flere fotballnyheter)

21 år gamle Haaland vil slutte seg til City 1. juli, sa den engelske Premier League-mesteren i en kort uttalelse tirsdag, med forbehold om at personlige vilkår er ferdigstilt.

Ingen detaljer ble ellers avslørt, men den norske spissen ville ha en frigjøringsklausul på € 75 millioner ($ 79 millioner) i kontrakten sin med Dortmund som City vil aktivere denne uken.

Sammen med Kylian Mbappé leder Haaland den nye generasjonen fotballsuperstjerner klare til å ta plassen til Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

En høy, kraftig og rask spiss, han har scoret 85 mål på 88 kamper for Dortmund siden han begynte i den østerrikske klubben Salzburg i januar 2020, og har også blitt knyttet til overgangen til Real Madrid.

Haaland kan være hovedsigneringen som fritar City fra å være en vanlig nasjonal trofévinner til topplaget i Europa. Pep Guardiolas lag klarte ikke å vinne Champions League til tross for de store utgiftene til eierskapet til Abu Dhabi-klubben.

City har spilt uten en fullverdig spiss denne sesongen etter at Aguero, deres toppscorer, gikk av på slutten av sesongen 2020-21 etter 10 år. Lagets mangel på en naturlig målscorer har blitt demonstrert i noen store kamper denne sesongen, spesielt da de ble slått ut av Real Madrid i Champions League-semifinalen til tross for at de scoret fem mål på to bein.

På en måte er Haaland på vei hjem. Han ble født i Leeds, England, en kort kjøretur fra Manchester nord i landet, mens faren, Alf-Inge, spilte for City i Premier League. Som barn ble Erling Haaland fotografert iført en City-trøye.

I en pressekonferanse holdt timer før Citys kunngjøring antydet Guardiola at Haaland var på vei til Etihad Stadium, men sa at han ikke kunne si hva han egentlig ville. Rivalene hans har snakket mer om hva som kan bli den største overgangen foran neste sesong.

«Dette trekket vil sette nye nivåer, la meg si det på denne måten,» sa Jurgen Klopp til den britiske kringkasteren Sky Sports.

Avtalen overlevde dødsfallet til Haalands agent Mino Raiola i forrige måned, som ble ansett som en av de mest innflytelsesrike maktmeglerne i verdensfotballen. Raiola og Alfe-Inge Haaland hadde lenge snakket om en pengeoverføring for Erling Haaland til en av Europas største klubber, selv om koronaviruspandemien gjorde at lagene hadde mindre å bruke.

City forsøkte å signere Tottenham-spissen Harry Kane i den siste lavsesongen, og da det mislyktes, vurderte de å gi et tilbud på Cristiano Ronaldo før Portugal-spissen signerte en retur til Manchester United.

City, som er favoritter til å vinne Premier League denne sesongen og vinne seks topptitler de siste 11 årene, har endt opp med å hente en spiller med de beste årene foran seg og som er nesten ustoppelig på sitt beste. Hans rivalisering med Bayern Münchens toppscorer Robert Lewandowski har belyst Bundesligaen de siste tre sesongene.

På under tre år har nordmannen gått fra å være en lovende, men lite kjent unggutt i den østerrikske ligaen til en av de mest kjente spillerne i verden.

Han entret scenen med ni knapt troverdige mål i en kamp med Norge i U20-VM 2019 og scoret et hat-trick på sin Champions League-debut med Salzburg mot Brugge samme år.

Den formen ga ham en overgang til Dortmund, hvor han ble kjent for sin offbeat og noen ganger bitende karakter i intervjuer.

Jesse Marsch, Leeds-manageren som pleide å trene Haaland i Salzburg, sa at City fikk noen «bestemt til å bli en av de beste spillerne i verden».

«Jeg skulle ønske han ville komme hjem her i Leeds – dette er fødestedet hans – men jeg forstår beslutningen for ham om å gå til Man City,» sa Marsch med et smil.

«Det blir interessant. Han er en eksplosiv spiller i overgangen og Man City spiller ofte mye i besittelse, (men) de kan spille hvilken som helst spillestil.»

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.