Tidsplan, nyheter, Live Ticker – Beijing Winter Games

Kritikk av vinterlekene i Beijing: «Et mareritt for menneskerettighetene»

Menneskerettighetsaktivister har trukket en ødeleggende avgift siden vinter-OL i Beijing. «Lekene var en drøm for Kinas president Xi Jinping, men et menneskerettighetsmareritt», sa Human Rights Watchs Minky Worden på en online pressekonferanse med sportsfunksjonærer fredag. Organisasjonen kritiserte Kinas menneskerettighetsbrudd, som forfølgelsen av den uiguriske minoriteten, trusler mot idrettsutøvere, kinesisk sensur og politisering av spill.

Den kommunistiske ledelsen brukte lekene «for å dekke over deres menneskerettighetsbrudd, for å legitimere deres makt og rolle på verdensscenen», sa Noah Hoffmann, tre ganger amerikansk langrennsmester og OL-konkurrent i 2018. «The International Olympic The kommisjonen var definitivt feil i å tildele spillene til Beijing.» Det internasjonale samfunnet må sørge for «at du aldri er i denne situasjonen igjen.»

Aktivister har uttrykt hard kritikk av IOC. «Tausheten deres har gjort IOC og dets forretningspartnere medskyldige i Beijings forsøk på å skjule menneskerettighetsbrudd gjennom sport fra den globale offentligheten,» sa Yaqiu Wang fra Human Rights Watch. Organisasjonen understreket at menneskerettigheter er en «operativ forutsetning for de olympiske leker».

Rob Koehler fra Global Athlete Association klaget over at IOC ennå ikke hadde etterkommet forespørselen om å inkludere FNs erklæring om menneskerettigheter i charteret. «Det er en skam.» Han fordømte kinesiske trusler mot idrettsutøvere for å lide konsekvenser hvis de brukte sin rett til ytringsfrihet og kritiserte Beijing.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.