Dronning Matilda og kongen av belgierne Philip ble igjen tvunget til å utsette statsbesøket til Italia

Dronning Matilda og kong Philip av Belgia er tvunget til å utsette statsbesøket til Italia, som i 2020. Suverenen vil imidlertid fly alene til Roma denne onsdagen.

Mathilde og Philippe sliter sikkert med å respektere Sergio Mattarellas invitasjon. Den italienske republikkens president hadde opprinnelig invitert kongen av belgierne Philip og hans kone dronning Matilda til landet hans for et statsbesøk planlagt fra 23. til 25. mars 2020. Før han ba dem, tre uker før deres avreise, om ikke å komme til slutt. Det ble deretter forklart at på grunn av koronavirusepidemien som raser på halvøya og nødstiltakene som ble tatt av lokale myndigheter for å prøve å bremse den, ble det belgiske kongeparets oppholdsprogram påvirket. «Belgia og Italia vil bli enige om nye datoer så snart som mulig, for å la dette besøket, som bekrefter det utmerkede forholdet mellom våre to land, finne sted under ideelle forhold», sa den belgiske domstolen den gang.

Å anmelde: Prinsesse Elizabeth er 20 år gammel: følg 20 viktige øyeblikk i livet hennes

Høsten 2021 så tiden ut til å ha kommet for den belgiske monarken og hans kone å fly til Italia, i tre dager, ledsaget av flere ministre. Som «RTBF», 28. oktober skulle de blant annet møte president Mattarella, statsminister Mario Draghi og den nye borgermesteren i Roma Roberto Gualtieri i hovedstaden. «Et intervju med det kristne samfunnet Sant’Egidio er også planlagt, som er aktivt i sitt engasjement for de fattigste», sa Palazzo i en uttalelse. Den siste dagen av besøket vil finne sted i Milano (nord) og inkluderer spesielt et møte i selskap med den gjenvalgte ordføreren Giuseppe Sala”, la belgiske medier til.

Philippe skal til Roma, uten Mathilde, for å møte president Mattarella

Men mens kong William Alexander og dronning Maxima av Nederland nettopp sikret seg en i Norge og kong Filip VI og dronning Letizia av Spania gjorde det samme med Sverige, ventet statsbesøket til kong Filip av Belgia og dronning Matilda i Italia fra 1.er til 3. desember, må den utsettes igjen, «med tanke på forverringen av helsesituasjonen i Belgia og Europa», kunngjorde den belgiske domstolen lørdag 27. november. En avgjørelse tatt i samråd med italienske myndigheter, noterer vi oss. Imidlertid vil suverenen fortsatt dra til Roma uten sin kone, denne onsdagen 1er Desember, tid for en kort tur for å møte president Sergio Mattarella, hvis periode utløper neste januar. «Det vil benytte anledningen til å gjenta betydningen som Belgia tillegger sine privilegerte forhold til Italia», understreket Palazzo, som spesifiserer at det vil gjennomføre dette besøket med utenriksminister Sophie Wilmès og en liten delegasjon. .

Enhver reproduksjon forbudt

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.