Stina Nilsson kommer tilbake til VM

Stina Nilsson dro til IBU-cupen i Norge i helgen. Skjønt skytteren svingte, der Nilsson hadde syv bom i starten i streken og fire på sprinten. I massestarten ble svensken likevel sekstende, takket være kjøreformen. Blant annet hadde han best kjøretid på sprinten.

– Sjusjön var intens med to helt nye konkurranseformer for meg, supersprint og massestart 60. Derfra tar jeg med meg mange nye opplevelser i bagasjen og er selvfølgelig veldig fornøyd med uttaket til verdenscuprennene i Hochfilzen, sier Stina Nilsson i en pressemelding.

Johanna Skottheim skal stå for verdenscuppen til helgen. For øvrig er damelaget det samme som Östersund.

– Det var nok ganske forventet. Også fordi Stina Nilsson oppnådde bedre resultater enn Skottheim i verdenscuppen og oppnådde gode plasseringer i Östersund. Det han gjorde i IBU-cupen var ikke så strålende, men det var også god konkurranse. Det ser ut til at hun er nummer seks og derfor bør få gå, sier SVT-ekspert Björn Ferry.

«En tøff konkurranse om OL-plasser».

– Fortsett å opprettholde et høyt nivå av ridning; det går veldig langt. Da vet vi at skuddet ikke er ensartet. Men når han får det, er det greit. Men har han sjansen til å komme til OL? Akkurat nå er det på grensen. Det er hard konkurranse om postene.

Hvis OL-laget ble valgt i dag, ville du gitt Stina Nilsson et sete?

– Hvis de tar ut seks stykker, tror jeg det har en plass, men hvis de tar ut fem, tror jeg ikke det har en plass. Det ser ut til at Öbergs, Mona Brorsson og Linn Persson er ganske klare; de gjorde ganske gode løp totalt sett. Jeg ser ikke på Stina Nilsson som en stafettkandidat i dag, så det er vanskelig å eliminere henne som den femte jenta. Det kan bli klarert for å gå som en mulighet, det kan være at det kan starte en spurtjakt, sier Ferry.

Klipp: Stina Nilssons hyllest til publikum (27. november)

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke avspilling i nettleseren din. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Stina Nilsson.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.