Den nye eieren presenterer planene for Billingehus i Skövde

Hotellkomplekset, bygget i 1970 av oljemillionær Arne Sandberg, har vært en stolthet for Skövde i over 50 år og samtidig en økende utfordring gjennom årene, da vedlikeholdskostnadene er svært høye. Den tidligere norske eieren kom overens med kommunen etter at eieren, ifølge Skövde kommune, ikke klarte å oppfylle sin del i en avtale der kommunen investerte 300 millioner svenske kroner i rekreasjonsområdet rundt Billingehus .

I november 2021 kom nyheten om at Billingehus var solgt til Lotus Hotel Group i Vest-Sverige.

«varmt forhold»

De nye eierne hyret inn den kjente arkitekten Gert Wingårdh sammen med kolleger og kom med et oppussings- og utvidelsesforslag der mye av 1970-tallsstemningen vil bestå. Gert ble født i Skövde og reiste sammen med foreldrene ofte tilbake til Skövde i årene da Billingehus ble nybygd.

– Jeg har et veldig nært og kjærlig forhold til Billingehus, men det har vært overskyet opp gjennom årene siden da, sier Gert Wingårdh som svarte «Yippie» da han ble spurt på epost om å jobbe med prosjektet.

70-tallsfølelse

De karakteristiske runde formene til 1970-tallsbygget vil også gjennomsyre de nye delene, ikke minst i den nye store kongresshallen som arkitekten Felicia Warberg står bak.

– Jeg var ikke født da, men det er et fantastisk prosjekt å være med og gjennomføre, sier hun.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.