«Bows gjentar seg selv: UH feier Beach for andre NCAA-tittel på rad | Nyheter, sport, jobb

University of Hawaii-spillere feirer etter å ha utslettet staten Long Beach i NCAA Men’s Volleyball Championship-kampen på lørdag i Los Angeles. bilde av AP

LOS ANGELES – University of Hawaiis volleyballag for menn forsvarte den nasjonale tittelen i 2021 med en seier i tre sett over staten Long Beach på lørdag i NCAA-mesterskapet på Pauley Pavilion.

De etablerte resultatene var 25-22, 25-21, 25-20.

Rainbow Warriors (27-5) ble det femte laget på rad som gjentok seg som nasjonale mestere og gjorde det på sin argeste rival. The Beach (21-6) beseiret UH to ganger i starten av den ordinære sesongen, men Warriors vant når det gjaldt som mest. To uker etter å ha tatt LBSU for Big West-turneringstittelen, gjorde Warriors det igjen, denne gangen på den største scenen.

Tournament MVP Spyros Chakas ledet UH med 14 drap med et .333 treff. Lagutvalg fra alle turneringer og utespiller Dimitrios Mouchlias la til 11 drap da de slo svimlende 0,500. I mellomtiden satte amerikanske Jakob Thelle sammen nok en feilfri forestilling. Den norske innfødte, som også ble kåret til hele turneringstroppen, utøvde sitt signaturpress fra servelinjen og avsluttet med 31 assists i å dirigere et kraftig UH-angrep som endte med et .434-klipp.

Hawaii utenfor-hitter Keoni Thim holder mesterskapets trofeet etter lørdagens finale.

Årets nasjonale spiller Alex Nikolov scoret 20 drap og slo .405 for å lede LBSU. Men det var ikke nok for Beach, også blokkert av Warriors 8-1, inkludert fem av Guilherme Voss.

Første sett var en frem og tilbake affære helt til UH skilte seg sent. Warriors holdt fast i ledelsen 18-17, men UH scoret de neste tre poengene, inkludert et ess fra Thelle. Dette ga «Bow en firepunkts pute og UH ville forsegle det første settet på et Chakas-drap.

Beach eksploderte i andre sett og bygget en 10-5 ledelse. Men Warriors kastet seg ikke og svarte med fem strake poeng for å gjøre det bra. Og nok en gang ville UH gjøre et sentralt sent løp. Med LBSU ledet 20-18, scoret UH fem strake poeng og scoret til slutt syv av de siste åtte poengene i settet for å ta 2-0 ledelsen i kampen.

Det tredje settet så en lignende slutt med UH som steg sent. LBSU holdt en 16-15 ledelse, men Warriors scoret seks av de neste syv poengene for å ta en 21-17 ledelse. Så snart staten Long Beach begikk et klart brudd på avskjæringspunktet, begynte festlighetene da UH tok det siste settet med 25-20.

Warriors avsluttet sesongen med ni strake seire på vei til sin andre nasjonale tittel på rad. UHs tittelseier i 2021 over BYU kom også via et sveip.

UH utenfor rammen Chaz Galloway treffer en trippelblokk i delstaten Long Beach.

Milan Zarkovic, assisterende manager for Rainbow Warriors, er lettet av spillerne.