Den norske møbelprodusenten Ekornes øker investeringene i Panevėžys FEZ

Panevėžys FEZ. Visualisering.

Det norske konsernet Ekornes har annonsert planer om å utvide sin fabrikk i Litauen. Selskapets produksjons- og logistikksenter, lokalisert i Panevėžys FEZ, forventes å bli utvidet til 25 000 m2. m, og over 100 andre spesialister vil slutte seg til fabrikkens 200 eksisterende ansatte.

«Panevėžys har en pålitelig forsyningskjede for møbelproduksjon og en utmerket bedriftsinfrastruktur som lar oss finne nye distribusjonskanaler over hele Europa,» sa Trond Vadset Weibust, Senior Vice President, IT og Strategic Projects i Ekornes Group. «Det er grunnen til at vi bestemte oss for å utvide fabrikken vår i Panevėžys frie økonomiske sone, legge til nye medlemmer til teamet vårt og utvide produksjons- og lagringsfasilitetene.»

Ifølge Verslo žinios skal produksjonsbygget produsere stoppede møbler: enkelt-, doble- og trippellenestoler og sofaer med fotstøtter. Også separate komponenter for møbelproduksjon.

I løpet av 2020 økte selskapets omsetning fra 1,5 til 6,2 millioner. Det defensive tapet gikk ned fra 1,2 millioner euro til 0,4 millioner euro. EUR.

Panevėžys-anlegget sysselsetter i dag mer enn 200 personer. Over 350 ansatte forventes å jobbe i årene som kommer.

For å styrke tilbudet av sine tjenester i Europa, åpnet Ekornes en fabrikk i Panevėžys i 2019. Litauen var spesielt godt egnet til å etablere selskapets første produksjons- og distribusjonssenter på grunn av landets dyktige arbeidsstyrke og strategiske beliggenhet, som gir mulighet for kortere produkt leveringstider.

Selskapet har cirka 3100 ansatte over hele verden. 1934 Ekornes ble etablert i 2006 og har vokst fra en lokal madrassprodusent til et globalt anerkjent merke. Selskapet lager produkter med eksepsjonell komfort og funksjonalitet: stoler, sofaer, senger, etc.

I dag opererer Ekornes i 48 land, har 19 butikker rundt om i verden og betjener mer enn 4000 butikker.

Ifølge Vida Staskonienė, direktør for Invests investeringsutviklingsavdeling i Litauen, bekrefter Ekornes» beslutning om å fortsette å investere i Panevėžys regionens status som et moderne produksjonssenter.

«Panevėžys er konsekvent valgt av industribedrifter i verdensklasse som produserer produkter av høy kvalitet. Denne regionens forretningsmiljø og praktiske erfaring i ulike industrisektorer gjør det mulig for utenlandske investorer å betjene eksisterende kunder bedre, samt utvide sine aktiviteter i nye uutnyttede markeder «, understreker V. Staskonienė.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», Registersenteret, etc. kilder