RNB selger Brothers – får norsk eier

Brothers selges til det norske investeringsselskapet Jotunfjell Partners AS, som også eier Pagelle, Camilla Malmströms og Airport Retail Group. Med salget forsvinner også motekonsernet RNB.

RNB, Retail and Brands AB, selger herrekjeden Brothers, med et førti fysiske butikker og e-handelsbutikker, til det norske investeringsselskapet Jotunfjell Partners for 10 millioner svenske kroner i kontanter.

– Brothers har gjennomgått store endringer de siste 18 månedene som har gjort selskapet klar til å øke salget og lønnsomheten slik de har vist det siste halvåret. Det føles nå trygt å overlate Brothers til Jotunfjell, som har et ekte detaljhandelsfokus. Jeg har full tillit til at de vil fortsette å forvandle Brothers til en suksessrik herrekjede, sier hun Kristian Lustin, administrerende direktør, RNB i en kommentar.

Salget av Brothers følger etter salget av Departments & Stores, NKs virksomheter, til NK Retail i slutten av januar og Polarn O. Pyret til Procuritas i mars i år.

Norske Jotunfjell Partners, stiftet i 2001, eier mer enn 35 ulike selskaper, inkludert forhandlere som motekjedene Pagelle og Camilla Malmströms, men også og fremfor alt. Airport Retail Group, ARG, med virksomhet på flyplasser i blant annet Sverige, Norge, Finland, Island og Storbritannia.

2010 utvidet ARG til også å omfatte detaljhandel kl Steen & Strøm Magasin i Oslo. Selskapet driver også et utsalgssted i Norge. I tillegg inkluderer gruppen også moteselskapet Park Lane med base i Malmö.

«RNB Retail and Brands AB har tidligere informert om prosessen for å opprette uavhengige datterselskaper i konsernet og til slutt selge filialene til stabile og passende eiere», heter det videre i en pressemelding.

Med salget av herremotekjeden forsvinner også RNB som et efte motekonsernSalget av Brothers har til hensikt å frigjøre selskapet fra gjeld, blant annet ved å konvertere deler av utestående obligasjoner og andre gjeld til aksjer i RNB gjennom en motregningsemisjon og gjennom en apportemisjon for å kjøpe det medisinske teknologiselskapet Coala Life og selskapet. endrer navn til Coala Life Group AB.

Transaksjonen knyttet til salget av Brothers er betinget av godkjenning fra obligasjonseierne i RNB Retail og Brand AB, at obligasjonseierne konverterer deler av sine kreditter til nyutstedte aksjer i RNB Retail and Brands AB og at resten av obligasjonen tildeles som innskuddsaksjonær til RNB Retail and Brands AB.

I tillegg kreves det en ekstraordinær generalforsamling i RNB Retail and Brands for å ta stilling til ovennevnte sak og godkjenne salg av Brothers.

Brothers inkluderer 42 butikker, hvorav 3 er franchisetakere og e-handel.


Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.