Den internasjonale rangeringen registrerte et kvalitativt og vellykket sprang fra Lithuanian Sports University – Respublika.lt

1 bilde

Den internasjonale rangeringen markerer et kvalitativt og vellykket sprang for Lithuanian Sports University. Bilde av Elta

«For første gang er vårt litauiske universitet rangert blant de 150 beste i verden i henhold til et av områdene. Vi er de høyest rangerte i de baltiske statene, og overgår kjente høyere utdanningsinstitusjoner i Skandinavia og andre land. Vi er stolte av å samarbeide med lederne av rangeringen: Kölns idrettsuniversitet og Norges idrettsskole. Jeg er ikke i tvil om at Lithuanian Sports Universitys rangering i den prestisjetunge Shanghai-rangeringen er en prestasjon med høyere utdanning over hele landet. Dette øker bevisstheten vår i verden, sier rektor ved LSU, professor Diana Rėklaitienė.

Shanghais spesialiserte rangeringer inkluderer sportsforskningsuniversiteter og deres tilknyttede selskaper fra hele verden. Ekspertpanelet velger ut de 300 beste fra flere tusen vitenskapelige institusjoner, og vurderer vitenskapelige resultater og andre nøkkelindikatorer. Etter en detaljert analyse blir disse idrettsuniversitetene rangert i henhold til individuelle kriterier og en felles evalueringsliste blir satt sammen. Denne gangen er de tre beste på rangeringen Dikin University (Australia), Norges Idrettshøgskole og Københavns Universitet (Danmark).

Resultatene av det fruktbare samarbeidet mellom LSU-forskere og utenlandske partnere er felles forskning samt artikler i prestisjetunge vitenskapelige tidsskrifter. Derfor, ifølge individuelle kriterier, er LSUs beste resultat i Shanghai-rangeringen 64. plass i søkeresultatkategorien. I tillegg til forskningsfunnene ble LSU også rangert i kategoriene forskningskvalitet og internasjonalt samarbeid i denne rangeringen.

Forsknings»feltet» til LSU-forskere ved Institutt for idrettsvitenskap og innovasjon er muskel, bevegelsesledelse, helse, idrettsutøvertreningsteknologier, moderne basketballtreningsteknologier, kroppsøving og sport, sport og fritidsledelse og økonomi.

«Hvert år øker antallet artikler fra universitetsforskere, kvaliteten forbedres, målt ved totalt antall siteringer per institusjon og antall siteringer per artikkel. Dette fører også til en høyere rangering.

Å være blant de beste idrettsvitenskapelige institusjonene og avdelingene i verden er en viktig vurdering av det litauiske idrettsuniversitetet. Denne internasjonale anerkjennelsen viser at universitetets målrettede forskningsaktiviteter og den nyeste forskningen er viktig ikke bare for vårt lands samfunn, men også for verdenssamfunnet, sier LSUs visekansler for vitenskap, prof. Dr. Edmundas Jasinskas.

I følge representanter for det litauiske idrettsuniversitetet er de nærmeste planene for LSUs forskningsaktiviteter bruken av et av de mest innovative mobile idrettsvitenskapslaboratoriene i hele den baltiske regionen.

«Laboratoriet utstyrt med de mest avanserte teknologiske løsningene, hvor forskningen vil bli utført av LSU-ekspertforskere, som reiser over hele Litauen, vil gi et betydelig bidrag til spredning av vitenskap, fremme av fysisk aktivitet og hjelp fra idrettsutøvere fra landet vårt for å oppnå maksimale resultater,» sa LSU i en uttalelse.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.