Danske jordmødre protesterer mot lave lønninger

Et trykk fra Dagens Nyheter, 2021-12-12 20:06

Den opprinnelige adressen til artikkelen: https://www.dn.se/varlden/fantastiskt-att-barnmorskor-i-skandinavien-gar-samman/


Bilde 1 av 3
Litt over en fjerdedel av danske jordmødre og jordmorstudenter støtter jordmødrebevegelsen på grasrota for å kreve lik lønn for høyere lønn. Fra venstre: Ina Hartmann Hansen, Huda Al-Kabani, Edith K Mihura, Sofie Korsgaard, Thea Thetmark, Elif Evliya Kjæmpe og Emma Bonde.

Foto: Jenny Leyman

Bilde 2 av 3
I Danmark sier stadig flere jordmødre opp fra fast jobb for i stedet å begynne å jobbe som vikar for private bedrifter. Det blir også mer vanlig at jordmødre starter sin egen virksomhet, og tilbyr pre- og etteromsorgshjelp til kvinner under fødsel.

Foto: Jenny Leyman

Bilde 3 av 3
Kvinnene på Jordemødre for ligeløn vitner om kolleger som går av med pensjon etter kun få år i yrket på grunn av lav lønn og uholdbare arbeidsforhold. – De er år med utdanning som bare er bortkastet når arbeidslivet blir så kort. Dette er opplevelser som er gull verdt og som rett og slett forsvinner, sier jordmorstudent Sofie Korsgaard, som startet den danske protestbevegelsen.

Foto: Jenny Leyman


Mens protester over barselomsorgen i Sverige pågår, har over tusen jordmødre og jordmorstudenter i Danmark gått sammen i en appell mot lave lønninger og dårlige arbeidsforhold. BB-krisen sprer seg nå til flere nordiske land.

Dette er en låst artikkel. Logg inn som abonnent for å fortsette å lese.


Registrering

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.