Å snakke om den nye verdensvalutaen er bare et spørsmål om tid før alle kan tjene penger på den

Web Summit er en global konferanse, hvis dimensjoner er vanskelig å forstå: rundt 42 000 mennesker samlet seg live til arrangementet i den portugisiske hovedstaden. deltakere, hvorav de fleste var fra IT-bransjen, heter det i pressemeldingen. Interessant nok var mer enn halvparten av alle konferansedeltakerne jenter og kvinner fra 128 land.

Blant mer enn 21 tusen. Antall kvinner som jobber i IT-sektoren fra hele verden så deltagelse av et enestående antall litauere. Dusinvis av IT-spesialister fra noen litauiske selskaper deltok på en av de viktigste årlige begivenhetene, og benyttet dermed anledningen til å høre de hotteste trendene i IT-markedet, lære om de nyeste teknologiene og knytte nyttige kontakter.

Flere konferansedeltakere delte noen nye inntrykk fra den store begivenheten.Teknologikonferansen Web Summit

© Asm. album

Han jobbet som regnskapsfører i Amsterdam, bodde i New Zealand til han fant seg selv i IT

Zita Purickienė, produktsjef for dataløsningsselskapet Exacaster, ble positivt sjokkert over å se så mange kvinner på konferansen. Tretten IT-fagfolk fra selskapet alene deltok på konferansen gjennom selskapets faglige utviklingsprogram.

«Det som virkelig slo og inspirerte meg er stillingene til foredragsholderne: teknologisjef, markedssjef, forretningspartner. Ikke bare har kvinner de høyeste posisjonene i bedrifter, men de skaper også disse virksomhetene, «delte Zita, som forøvrig befant seg ved en tilfeldighet i IT-feltet: hun startet sin karriere som markedsføringsspesialist, men hun var fascinert av digitalt. annonsering., nettstedutvikling og IT, slik at hun snart fordypet seg helt i det og ikke kunne tenke seg noe annet sted.

En annen konferansedeltaker, Simona Anankaitė, selskapets dataanalytiker, er enig med sin kollega: «Det er hyggelig å innse at det er så mange mennesker rundt om i verden som er interessert i teknologi, og at de fleste av dem er kvinner. Konferansen understreket at det er mangfoldet av mennesker, uavhengig av kjønn, alder eller rase, som er nøkkelen til suksess i næringslivet, sa han.


Å snakke om den nye verdensvalutaen er bare et spørsmål om tid før alle kan tjene penger på den

Litauisk nettmøte i Lisboa

© Asm. album

Simons reise inn i IT-verdenen er også morsom. Hun sier at hun lenge ikke har klart å bestemme seg for hvilket yrke hun skal velge, jobbet som regnskapsfører i Amsterdam og tilbrakt et år i New Zealand, og da hun kom tilbake bestemte hun seg for å knytte fremtiden til dataanalyse. «Løsningen var ikke enkel, men full av entusiasme, eventyr og kontinuerlig forbedring. Jeg ble fascinert av tallene! «Simona smiler.

Justina Bankauskaitė, IT-prosjektspesialist ved 1ClickFactory, bemerker også at det var mange aktuelle globale IT-ledere og utviklere av nye teknologier på årets teknologikonferanse, ikke bare blant publikum, men også blant foredragsholderne. Dette viser at det er et globalt gjennombrudd innen IT, hvor kjønnsmangfoldet så langt har manglet. «Jeg tror det kan være et løft for andre kvinner som ønsker å komme inn i teknologifeltet, men frykter at det er menns verden. Hvis disse kvinnene har hatt suksess, hvorfor skulle andre legge så mye innsats og ønske i det? Jeg ser kvinner blir mer og mer interessert i teknologi og over tid vil denne interessen helt sikkert bli en karrierevei. Det er bare viktig å ikke stoppe halvveis, sier Justina.


Å snakke om den nye verdensvalutaen er bare et spørsmål om tid før alle kan tjene penger på den

© Asm. album

Teknologi vil ikke endre den menneskelige forbindelsen – folk gifter seg ikke via Zoom

De siste trendene innen teknologiverdenen ble også delt i Lisboa, og ulike aktuelle spørsmål på dette feltet ble diskutert.

Greta Karvelytė, en prosjektleder som jobber innen salg til kunder til store selskaper, bemerker at mange ledere i verdensklasse understreket viktigheten av menneskelig kommunikasjon på konferansen.

«Dette har blitt understreket av en rekke investorer i verdensklasse, som Sequoia Managing Partner Doug Leone eller Geof Lewis, Managing Partner i Bedrock. Ifølge dem må viktigheten av menneskelig forbindelse i et bestemt selskap være et viktig kriterium når man leter etter selskaper. å investere i.

Foredragsholderne sa at ny teknologi aldri vil bli erstattet av ny teknologi, uansett hvor nyttige de måtte være: programmet kan ikke. Du må føle energien, forbindelsen og nettplattformene vil aldri overføre det, «sa konferansetalerne,» sa G. Karvelytė.

I mellomtiden memorerte J. Bankauskaitė og S. Anankaitė ideen som ble uttrykt ved det tilfellet at data, eller med andre ord, sporene som er igjen i vår digitale verden, blir den nye verdensvalutaen. Og det er bare et spørsmål om tid før alle, fra deres spesifikke data, kan tjene penger.

«I fremtiden vil personopplysninger bli immateriell eiendom som folk kan distribuere eller til og med selge,» sa Simona.

På konferansen ble jenta også overrasket over de økende mulighetene for å bruke kunstig intelligens.


Å snakke om den nye verdensvalutaen er bare et spørsmål om tid før alle kan tjene penger på den

© Asm. album

«Det mest imponerende er at de fleste teknologiene fokuserer på å forbedre livskvaliteten for mennesker og planeten: en kunstig intelligensalgoritme som gjenkjenner tegnspråk og redder mennesker med funksjonshemminger, reduserer ulikheten i Vanligvis løser den datasikkerhetsproblemer og til og med renser havene. .. Også veldig interessant er bruken av kunstig intelligens i undervisningen, når eleven og læreren blir ført til et virtuelt rom og leksjonen deres blir registrert Etter leksjonen undersøkes algoritmen: ansiktsuttrykkene til læreren og eleven undersøkes , andre data trekkes ut og det trekkes konklusjoner om hvordan eleven har det i timen og om materialet som er utarbeidet av læreren og elevens lærer selv er egnet Dersom resultatene ikke er tilfredsstillende, er det mulig å bytte lærer eller måte å lære på, sa S.A nankaitė, en dataanalytiker.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.