En delegasjon av Taliban diskuterer spørsmål humanitære arbeidere i Sveits etter vitasjon fra en NGO

Paris:, 8. feb. (Cinktank.com) –

En Taliban-delegasjon har vært i den sveitsiske byen Genève siden søndag på invitasjon fra en NGO for å diskutere menneskelige spørsmål, for å bekrefte landets utenriksdepartement.

I uttalelser til Europa Press antydet en talsperson for det sveitsiske utenriksdepartementet at delegasjonen vil diskutere tilgangen til humanitær bistand til borgere i nød, beskyttelse av humanitære aktører og respekt for grunnleggende rettigheter, y består av kvinners og minoriteters rettigheter.

Beskyttelse av barn under konflikter og forvaltning av land forurenset av miner er også på agendaen for diskusjoner med NGO, her er, ifølge sveitsisk presse, Geneva Call.

Det sveitsiske utenriksdepartementet, som sa at møtene fant sted på et «konfidensielt» sted, sa at regjeringen ikke var «arrangøren» av Talibans besøk og at deres tilstedeværelse ikke innebar legitimering eller anerkjennelse av de nye afghanske myndighetene. En departementsdelegasjon skal møte Taliban denne uken.

En Taliban-delegasjon gjennomførte en tre dager lang diplomatisk turne i Oslo, hovedstaden i Norge, i slutten av januar. I invitasjonen fra Norwegian Government diskuterte the insurgents have om krisen mat og situasjonen for menneskerettigheter i Afghanistan.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.